Piecas minūtes pirms pirmizrādes

- 30.Oktobris, 2015
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Šovakar un rītvakar Valmieras Drāmas teātra Apaļajā zālē notiks amerikāņa Aivona Menčela lugas Kapsētas klubs (1993) pirmizrāde, kurai mūsu teātrī dots nosaukums Rudenīgais blūzs.

Saruna ar izrādes režisoru VARI BRASLU un ar pieciem brīnišķīgiem, skatītāju mīlētiem aktieriem, protams, nenotiek burtiski piecas minūtes pirms, bet ļoti atbildīgajā ģenerālmēģinājumu laikā, kad, lai cik pieredzējis ir mākslinieks, viņš nekādā ziņā neteiks, ka viņam ne silts, ne auksts, jo lielāks vai mazāks nemiers ir visos.

Rudenīgais blūzs ir jūsu atradums vai teātra piedāvājums?

Šo lugu atradām nejauši, raugoties pēc lugas, ko spēlē pasaulē. Bija arī doma par visapkārt ļoti valdošo jaunības kultu, bez tam mums teātrī ir labas aktrises, bet varbūt nav īsti noslogotas. Lugu ir daudz, bet labu un  turklāt vecāka vecuma aktieriem nav daudz. Aivons Menčels ir vidējās paaudzes amerikāņu autors, kas vairāk pazīstams kā kino producents, kino scenārists. Lugas oriģinālais nosaukums ir Kapsētas klubs, kas, likās, tā bišķīt padrūmi skan, tāpēc ir Rudenīgais blūzs. Arī pasaulē to spēlē ar dažādiem nosaukumiem.

Izrādē jau redzējāt tieši šīs aktrises?

Domāju, pa šo līniju viss ir kārtībā, viņas visas ir profesionālas aktrises.

Kas jūs uzrunāja šajā lugā?

Jaunajiem, es arī varbūt tāds biju, liekas — ko tie četrdesmitgadnieki, tātad jau vecie, tur ākstās, izvēloties laulību. Savukārt vecāki cilvēki skatās uz, teiksim, pusaudžiem un spriež, kāda gan tur var būt mīlestība... Bet ir, un viss ir ļoti nopietni, un arī šeit ir nopietni.

SKATS NO IZRĀDES. No kreisās: Regīna Devīte, Vizma Kalme un Baiba Valante. Matīsa Markovska foto
Komentāri
Pievienot komentāru