Skola aizvada skaistus svētkus

- 27.Oktobris, 2015
Izglītība
Laikrakstā

Laba, interesanta. Es domāju — palīdzīga ir mana skola. Ņemu es labo, un man te patīk, tādus vārdus Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskola-attīstības centra 140 gadu jubilejā un tās 9. absolventu salidojumam veltījis Ralfs Liepiņš. Ne tikai Ralfam, bet arī simtiem audzēkņu skola, pedagogi, audzinātāji devuši bezgala daudz — sirds dāsnumu, mīlestību, zināšanas, pārliecību un ticību sev un saviem sapņiem.

140 gadi ir garš ceļš, kas nemitīgi tiecies tālāk, augstāk kalnā. Kopš 1875. gada vasaras, kad Valmierā tika atvērta kurlmēmo skola, līdz mūsdienām tā atnākusi kā moderna vienīgā izglītības iestāde Latvijā, kurā bērni ar dzirdes traucējumiem var iegūt izglītību no pirmsskolas grupas līdz pat vidusskolas programmas apguvei, iegūstot arī amata iemaņas. Ik gadu kāds no absolventiem sekmīgi turpina mācīties augstskolā. Skola konsultē un sniedz profesionālu atbalstu arī citu izglītības iestāžu bērniem ar dzirdes traucējumiem, viņu vecākiem, pedagogiem, iesaistoties iekļaujošās izglītības veicināšanā.

MĪĻU PALDIES pirmajai skolotājai Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolā-attīstības centrā Skaidrītei Pāpei par savu dzīvi saka Latvijas Nedzirdīgo savienības Valmieras reģionālās biedrības priekšsēdētāja Dace Lāce. Andra Caunes foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru