Rainis un Aspazija — skolā un pašvaldībā

- 17.Septembris, 2015
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Nekāda pārpratuma nav! Aizvadītās nedēļas piektdienas, Tautas dzejnieka Raiņa dzimšanas dienas, rītā Valmieras Valsts ģimnāzijas skolēnus un pedagogus pie ieejas durvīm skolā sagaidīja un ar visiem sasveicinājās kā Rainis, tā Aspazija.

«Un visu dienu skanēja viņu dzeja!» skolotāja Ieva Ruka labprāt pastāsta, kā radusies ideja šādi atzīmēt Raiņa dzimšanas dienu un ikgadējās Dzejas dienas. «Pavasarī aicinājām skolēnus piedalīties Aspazijas mājas Jūrmalā sadarbībā ar Jūrmalas pašvaldību, latviešu valodas un literatūras skolotāju apvienību izsludinātajā konkursā, un visās klasēs konkursa 1. kārtā skolēni rakstīja apsveikumus Aspazijai, tagad savukārt rakstījām apsveikumus Rainim — labākie darbi ir jāiesūta žūrijai līdz 20. septembrim. Konkursa 1. kārta jau noslēgusies, un esam saņēmuši ielūgumu piedalīties laureātu sumināšanas pasākumā Jūrmalā novembrī, kad būs skaidri arī konkursa 2. kārtas laureāti. Patīkami, ka mūsu audzēkņu darbi jau ir eksponēti Aspazijas mājā Jūrmalā un konkursa noslēguma pasākumā ielūgti Rūdolfs Pikšens no 8. klases, Laima Anna Dalbiņa  un Dina Linda Mīlberga no 11. klases. Gribas cerēt, ka arī apsveikumu konkursā Rainim mūsējie būs pamanīti.»

RAIŅA DZIMŠANAS DIENĀ dzeja skanēja Valmieras Valsts ģimnāzijā un Valmieras pašvaldībā. Attēlā no kreisās: Paula Strade, Markuss Gailītis, Anna Žanete Treimane un Māris Reinis Kalniņš Raiņa un Aspazijas lomās. Tamāras Visockas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru