Komandas sapratne un atbalsts ir reāls spēks

- 16.Septembris, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Kocēnu novada pašvaldības domes ieceres un rīcība, par prioritāti pasludinot izglītību un sagādāt iespējas bērniem mācīties izaugsmi veicinošos apstākļos, nav tikai skaisti vārdi, bet reāla izglītības iestāžu sakārtošana.

Kopš marta energoefektivitāti ievērojami uzlabojoši būvdarbi notika Kocēnu pamatskolas ēkā. Tas bija iespējams, iegūstot Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) finansējumu 239903,60 eiro, savukārt novada domes līdzdalība tajā sasniedz 383335,25 eiro.

Vienlaikus skolā būvnieki organizēja savus darbus, bet skolas kolektīvs — ikdienas mācību darbu.

— Nenoliedzami, tas bija izaicinājums mums visiem, jo gan bez vienas, gan otras puses atbalsta to sekmīgi realizēt projektam īsajā atvēlētajā termiņā nebūtu iespējams. Šis noteikti ir komandas darbs! Projekts bija viens no sarežģītākajiem, nenoliegšu, bija izaicinājumi, kas atklājās tikai darba gaitā, bet, mūsuprāt, rezultāts ir labs, un 1. septembri sagaidījām godam — skolēni var būt gandarīti, — vērtē novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece EVIJA NAGLE un atgaiņājas no domas, ka šis varbūt ir viens no īpašākajiem domes projektiem, tāds kā sirds aicinājums.

— Tā nedalu, katra novada iestāde ir tuvu pie sirds, jo gandarījums ir par katru rasto iespēju uzlabot un attīstīt mūsu iestādes un novadu kopumā  —mērķis ir ieguldīt katrā iestādē, lai tās sakārtotu. Bet Kocēnu pamatskola atrodas  senajā barona pils ēkā Kokmuižā, un Kokmuiža jau pati par sevi ir īpašs stāsts ar vēsturisko nozīmi un vērtību, līdz ar to, protams, šķiet īpašāks. Īpašs arī tāpēc, ka ēkas rekonstrukcijas projektā bija jāatrod kompromiss starp senajām vēsturiskajām vērtībām un mūsdienu tehnoloģijām, kas obligāti ir nepieciešamas, lai nodrošinātu bērniem kvalitatīvu mācību procesu.

KOCĒNU PAMATSKOLA. Skaista un lepna, ar pašvaldības gādību jaunajā mācību gadā saviem skolēniem un pedagogiem nodrošinot ērtākus un kvalitatīvākus uzturēšanās apstākļus. Lepnums ir saglabātie koka logi, un jo īpaši viens no tiem, kas atrodas pie ieejas skolā, ir restaurēts un atbilst muižas barona pils oriģinālam. Koka loga restaurācija finansējuma ziņā ir būvuzņēmēja cieņa pret vēsturisko ēku un žests, atbildot uz pašvaldības lūgumu,  — darbs bija uzticēts Kocēnu pagasta talantīgajam kokamatniecības meistaram Kasparam Zviedrānam, kurš loga restaurāciju veica ļoti kvalitatīvi, ar lielu atbildības sajūtu. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru