Tas jaukais gaidīšanas laiks

- 26.Augusts, 2015
Izglītība
Laikrakstā

Kad dārzos uzzied pirmās asteres un gladiolas, dālijas, skolotājiem nemanot atsteidzies lielais gaidīšanas laiks, un domas virzās uz skolas pusi — kā paaugušies pa vasaru būs bērni, kādus piedzīvojumus viņi būs izdzīvojuši. Un pamazām tiek postas klašu telpas, vāzēs sakuplo skaistā vasara.

Savus jaunos pirmklasniekus gaida arī Valmieras 5. vidusskolas skolotājas INESE SUPE un ELĪNA STUCE. Klasē pie informācijas stenda jau salidojuši draiski putniņi ar skolēnu vārdiem. «Tādus taču viņus sagaidīšu 1. septembrī, — no vecāku ligzdiņām izlidojušus un skolas solā sasēdušos». Kaut skolotājai Inesei Supei šis ir jau devītais rudenis ar 1. klasi, viņa neslēpj: «Ļoti viņus gaidu, katru gadu jau augustā sāku ilgoties pēc saviem bērniem, joprojām katrā pirmajā septembrī izjūtu satraukumu. Pirmā skolas diena ir īpaša arī mums, skolotājiem, lai cik gadu jau skolā nostrādāts un neskaitāmi pirmie septembri piedzīvoti.» 5. vidusskola ir viņas vienīgā, labākā un mīļākā skola, jo pēc studijām un apprecēšanās tikai gadu pavadījusi skolā Limbažos. «Valmiera bija mana atgriešanās mājās, jo esmu te dzimusi, augusi, sagadījās, ka tieši šajā skolā bija brīva skolotājas vieta un mani pieņēma.»

KOLĒĢES. No kreisās: Dace Ciguze, Sanita Apsīte, Elīna Stuce, Inese Ulpe, Līga Cimdiņa, Gunta Mitjkova un Inese Mola. Foto no personiskā albuma.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru