Rūjienā satikti un redzēti

- 6.Augusts, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Rūjienas pilsētas svētki šogad ar devīzi «Sapņo un dari — tu vari!» notika vairākas dienas, piedāvājot ļoti daudzveidīgu izklaides programmu. «Liesma» Rūjienā pabija 1. augustā, tādēļ šajā fotoreportāžā piedāvājam nelielu atskatu uz todien svētku noskaņā    dzirdēto un redzēto.

Lielo ogu nedienas

Jeru pagasta saimniecība «Lejasvagaļi» ir visā Latvijā populāra ne tikai ar savu unikālo apmēram 80 šķirņu ķirbju kolekciju, bet arī savām tradicionālajām Atvērto durvju dienām. Tās parasti notiek no 15. augusta līdz 15. oktobrim, kad šajā viesmīlīgajā, tūristiem draudzīgajā lauku sētā var ne tikai apbrīnot visdažādākā lietojuma ķirbjus, bet arī pagaršot un iegādāties šajā saimniecībā gatavotos ķirbju marinējumus, marinādes, ievārījumus, sulas, biezeņus, sukādes un vēl citus lielo ogu našķus. Ar tiem pilns galds bija arī Rūjienas svētku tirgū. Un, lūk, ko uzzinājām no «Lejasvagaļu» saimnieces INTAS LIELBĀRDES:

«Kā zināms, ķirbji ir izteikti saules un siltuma augi, tādēļ tiem šovasar klājas grūti. Sakarā ar auksto laiku, biežajiem lietiem un, pats bēdīgākais,  aukstajām naktīm ķirbji pūst un augļi neaizmetas. Kā augs var augt, ja nedēļām ilgi naktīs ir tikai 8 un 9 grādi. Kaut viena nedēļa noturētos vasarīgi silta, lai augi attaptos! Darām visu iespējamo, lai kolekciju saglābtu. Ir sastādītas jaunas šķirnes, es pat teiktu — interesantas, bet, vai izaugs, nezinu. Kolekcijā joprojām ir pie 80 ķirbju šķirnēm. Šogad raža būs vēlāk. Tūristu grupas to lūkot pieteikušās jau no augusta beigām un septembra sākuma. Uz Rūjienas tirdziņu atvestajā produkcijā ir jaunums — ķirbis ar ingveru.»


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru