Pats skani, līdzi skani

- 8.Jūlijs, 2015
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

XI Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētki ar devīzi «Pats skani, līdzi skani»  Rīgā jau ieskandināti! Šonedēļ paredzēta plaša programma ar vairāk nekā 50 dažādiem pasākumiem. Jaunums — mūsdienu deju lielkoncerts un kokļu mūzikas koncerts.

Vakar Daugavas stadionā kopmēģinājumā satikās visi deju kolektīvi ar šogad rekordlielu dejotāju skaitu — 27500 dalībniekiem.

AIJA VIDOVSKA, Mazsalacas deju kolektīvu vadītāja, kopmēģinājuma starplaikā vakar no Daugavas stadiona: «Mani dejotāji Rīgā ieradās pirmdienas vakarā, bet es biju Rīgā jau dienā, jo ļoti vēlējos redzēt laureātu koncertu Dailes teātrī. Iepriecināja pasākuma koncepta režija, protams, ne visi kolektīvi parādīja laureāta cienīgu priekšnesumu, domāju, daudzi nebūtu sliktāki par tiem, kas piedalījās koncertā. Deju izvēlē šoreiz patika, ka programmā bija iekļautas dejas, kuras nav iekļautas lielkoncertā «Līdz varavīksnei tikt». Bija arī kolektīvu vadītāju horeogrāfijas, interesanta man likās latgaļu «Začeists».»

UZ SVĒTKIEM. Pirmdien uz Rīgu tika pavadīti tautisko deju kolektīvi, trešdien — kori. Attēlā: Kocēnu novada Jaunburtnieku pamatskolas 1. — 4. klašu deju kolektīvs «Kukulītis» (vadītāja Sarmīte Freimane). Novadu svētkos pārstāv arī Kocēnu un Rubenes pamatskolas 5. — 9. klašu koris, Rubenes pamatskolas  deju kolektīvs «Rubenieši» un Kocēnu pamatskolas 5. — 6. klašu deju kolektīvs «Saulīte». Vadītāji Anita Laicāne, Renārs Veličko, Liesma Ērgle un  Ilze Zariņa.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru