Ada, tamborē, izšuj glezniņas, apglezno zīdu...

- 14.Maijs, 2015
Izglītība
Laikrakstā

Visu, ko skolnieces iemācās mājturības stundās un pēcāk pilnveido, radoši strādājot arī mājās, varēja apskatīt Valmieras Kultūras centrā iekārtotajā izstādē «Dziedādama, dancodama, skaistus rakstus rakstīdama». 

Mājturības skolotāju metodiskās apvienības vadītāja, Valmieras Valsts ģimnāzijas skolotāja Dace Pabērza trešdien izstādes noslēgumā pastāstīja, ka šāda mācību procesā apgūto prasmju demonstrēšana notika jau ceturto gadu. Pagājušajā gadā pirmo reizi kopā ar audzēknēm savus darbus uzaicinātas parādīt arī meiteņu skolotājas. Atsaucība bijusi, tāpēc šajā mācību gadā aicinājums turpināts.

Izstādē piedalījušās 177 meitenes no Valmieras un visu novadu skolām. «Visas viņas savos darbiņos ir ielikušas sirdi un nopietni pastrādājušas. Savukārt divdesmit trīs viņu skolotājas palīdzēja meitenēm iegūt jaunas iemaņas un sagatavot izstādes darbus, bet vienpadsmit kolēģes papildināja izstādi ar saviem darbiem,» informēja D. Pabērza, piebilstot, ka arī pašas skolotājas labprāt iesaistās metodiskās apvienības organizētajās radošajās darbnīcās. «Katru gadu izvēlamies konkrētu tēmu, lai atkal vairākās nodarbībās apgūtu ko jaunu un varētu praktiski izmantot savā ikdienā. Šī mācību gada tēma bija dubultcimdu adīšana un radošo darbnīcu vadīja  Daiga Lazdiņa. Viņai ir sava darbnīca arī Valmierā, un Daiga ir cilvēks, kas prot daudzas labas lietas, tā ka, domāju, nodarbību laikā kolēģēm noderēs.»

IZSTĀDE BEIGUSIES, un meiteņu darbi atgriezušies mājās. Nākamā gada mācību stundās taps atkal jauni darbi. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru