Emociju buķete Auto 2015

- 15.Aprīlis, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Pirms nedēļas mēģināju dažu labu Rūcamlapas lasītāju aizvilināt uz ikgadējo lielo autoindustrijas izstādi Ķīpsalā, un tikai loģiski, ka arī pats tur sabiju. Tiesa, piektdien braucu uz Rīgu bez īpašām ilūzijām, jo nu jau desmit gadi un aprīļi apkārt, kopš notika pēdējā patiešām vērienīgā starptautiskā automobiļu izstāde, pēc kārtas astotā, Auto 2005. Toreiz ar JAUNIEM automobiļiem pilnas bija abas Ķīpsalas halles plus vēl viena (varbūt divas?) papildu telts, toreiz pārstāvēti bija teju visi Latvijā tirgotie automobiļu zīmoli, ar lielu nostalģiju šodien var atcerēties tās reizes jaunumu prezentācijas, kurās dīleri nežēloja žurnālistiem (un arī citiem klātesošajiem) dažādus praktiskus suvenīrus, par firmas pildspalvām nemaz nerunājot...

Skumjā preambula

Mana priekšnojauta vilties nelika. Šodien, kā tajā dziesmā dzied, no visa tā nav nekā. Nu, labi, no kādreizējā spožuma palicis pavisam maz. Ar jaunu automobiļu ekspozīcijām šoreiz pietiek vien, lai aizpildītu labi ja pusi no vienas izstāžu halles. Iespējams, apstākļos, kad tirgus tikai lēnītēm atgūstas no krīzes, vietējiem dīleriem nākas katru eiro pirkstos apgrozīt, bet izstādes placis nemaksā lēti. Un tad nu šefs, kuram auto salona budžets priekšā, rēķina, kas viņam rentējas un kas ne. Iespējams, kāds cits reklāmas pasākums, piemēram, izmantojot kādu mediju vai īpašu reklāmas bukletu, nesīs lielāku atdevi, šodien taču biezā slānī internetā dažādi auto ziņu portāli, kuros diendienā sērfo tūkstoši un tūkstoši interesentu. Meklē un arī atrod tieši to, ko iekārojuši!

IZVĒLIES LATVIJAS PRECI! Mārim Ozoliņam rokās Latvijas Gada auto 2015 komandas kopdarbs — Latvijā rakstīts, fotografēts, kopā likts un drukāts žurnāls lieliskā poligrāfiskā izpildījumā.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru