Lielā eksāmena diena ir klāt

- 25.Marts, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Rīt Valmierā ieradīsies XI Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku žūrija, lai novērtētu Valmieras pilsētas, Kocēnu un Beverīnas novada deju kolektīvu sagatavotību. Diena nesolās būt viegla, jo kā vienmēr mūspusē ir ļoti daudz kolektīvu — kļūt par svētku dalībniekiem pretendē gandrīz četrdesmit dejotāju kopas.

No Kocēnu novada skatē piedalīsies  KOCĒNU PAMATSKOLAS 3. — 4. klases, 5. — 6. klases deju kolektīvs un Kocēnu Kultūras nama kolektīvs, kurā dejo pamatskolas 7. — 9. klases skolēni.

Jaunākā vecuma grupas vada ILZE ZARIŅA: «Esmu matemātikas skolotāja, bet jau gadus divdesmit strādāju arī ar deju kolektīviem. Skolā ilgus gadus bija ļoti laba deju skolotāja Johanna Orlova, bet, kad viņa beidza savas darba gaitas, mūs, dažas kolēģes, viņa jau bija noskatījusi par palīdzēm un sava darba turpinātājām. Un deju kolektīvus ir vadījusi Anita Vīksna, Biruta Zviedrāne, tagad šis darbiņš ir manā un kolēģes Gunitas Šmites ziņā. Pati esmu dejojusi kā skolā, tā studiju gados Liepājā, bet tikai tad, kad tā pa īstam iepazīsti dejošanu, tā teikt, no otras puses, saproti, cik tas ir grūts darbs. Protams, arī patīkams, kad beidzot redzi sava darba augļus.» Skolotāja Ilze stāsta, ka dejotāji aizvien piedalās skolas, pagasta un novada pasākumos. Ar gadiem, kad sarūk bērnu skaits, vecākiem un arī bērniem ir jāiemācās racionāli izmantot savu laiku, jo daudzi ne tikai dejo, bet arī mācās mākslas un mūzikas skolā, aktīvi spēlē florbolu, apmeklē vēl citus pulciņus.

DEJO Liesmas Ērgles audzinātie Rubenes pamatskolas dejotāji.

Marikas Eglītes foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru