Valmieras skolēniem — Grand Prix, Augstākās pakāpes rezultāti

- 11.Marts, 2015
Izglītība
Laikrakstā

Marts ir visaktīvākais dažādu konkursu un atbildīgu uzstāšanos skatēs, arī sacenšoties par nozīmīgo ceļazīmi uz Latvijas skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētkiem. Iespēju izvērtēt un apliecināt savu varēšanu izmanto vispārizglītojošo, profesionālo un interešu izglītības iestāžu kolektīvi un individuālie izpildītāji.

* Valmieras Mākslas vidusskola ar četru autoru (Agate Boša, Laura Kričālova, Laura Luīze Ķemere, Romāns Arhipovs) kolekciju The Fluency of Black Line un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola profesionālās mākslas un dizaina tālākizglītības mācību iestāžu prezentācijas pasākumā un modes skatē-konkursā kategorijā Avangarda tērps ieguva 1. vietu. Jauniešu pedagoģe ir māksliniece Inga Berga-Bīriņa. Skatē-konkursā bez šīm abām skolām piedalījās arī Ogres tehnikuma, Rēzeknes mākslas un dizaina vidusskolas un Rīgas Amatniecības vidusskolas audzēkņi.

*  7. martā Cēsīs notika vokālās mākslas konkursa Balsis 2015 Vidzemes reģiona skate, kurā ar labiem panākumiem piedalījās Valmieras muzikālie kolektīvi. A grupas jaunākajā vecuma grupā žūrija ar Augstāko pakāpi novērtēja Valmieras Pārgaujas sākumskolas vokālo duetu Amandu Farnasti un Samantu Markus (ped. Ingūna Gruntmane), vidējā grupā I pakāpe Valmieras Valsts ģimnāzijas 7. — 9. klašu vokālajam ansamblim (ped. Renārs Veličko).

VALMIERAS PAGASTA  kultūras nama meiteņu vokālais kvartets —  Katrīna Rokena, Madara Krišjāne, Santa Ziemane, Tīna Goba — skolēnu Dziesmu un deju svētku skatē Cēsīs 20 kolektīvu konkurencē  saņēma žūrijas augstāko vērtējumu — 47,4 punktus. Attēlā: meitenes dzied Vispārējiem latviešu Dziesmu svētkiem veltītās ekspozīcijas atklāšanā Dikļos.

Kocēnu pašvaldības foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru