Mazā Zeltene — nākamgad jau 20. reizi

- 4.Marts, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Tuvojoties Kocēnu novada Mazās Zeltenes konkursam, skolotāji pret kolektīvos izraudzītajām zeltenītēm ir atsaucīgi un piedodoši, ja gadās, ka kādas nodarbības dēļ pat nākas saīsināt stundu, arī labprāt konsultē meitenes. Pedagogi visi kā viens atzīst: meitenes ir ļoti patstāvīgas, gudras, internets ir atvērts, un šī gada konkursa tēma — Vispārējie latviešu Dziesmu svētki — iegūstamajā informācijā bija ļoti bagāta.

Bet konkursa satraukumu kā vienmēr tas nemazināja, jo zeltenītēm bija jābūt gatavām žūrijai (no katras skolas pa pārstāvim un neatkarīgais žūrijas loceklis, šoreiz konkursa norises vietas Vaidavas kultūras un amatniecības centra direktors Raivis Kiršs) demonstrēt ne tikai savu erudīciju par doto tēmu, bet atklāt arī savus talantus, kopā ar atbalstītājiem veidot priekšnesumu, iejusties latviešu tautas dejā, pārliecinoši ieinteresēt par sevi.

Rubenes pamatskola konkursā Mazā Zeltene vēsturiskā Valmieras rajona skolu meitenes pirmoreiz ielūdza pirms 19 gadiem.

«Biju direktora vietniece ārpusklases darbā, un man gribējās skolā saaicināt draugus. Sportā jau tikāmies Kauguru skolā, erudīcijas konkursu rīkoja Kocēnos, teātris no laika gala saistās ar Dikļiem, un Rubenei vajadzēja ko savu. Notika Mis konkursi, jau pavīdēja Supermeitenes, par ko vecāki bija ne sevišķi sajūsmā, un man ienāca prātā kādreiz televīzijā redzētais raidījums Zeltene, jo gribējās veidot mīļāku, latviskāku pasākumu. Konkursā ir bijis pārtraukums vai tas noticis ik pa diviem gadiem, līdz mūsu direktors paziņoja: Mazā Zeltene būs mūsu tradicionālais pasākums, un nu jau tas ieguvis arī Kocēnu novada domes atbalstu. Jauks notikums! Konkurss paiet ātri, bet man ļoti patīk sākums, gatavošanās, mēģinājumi,  kad meitenes, viņu klases biedri un atbalstītāji burtiski dzīvo konkursa noskaņā. Konkursā parasti piedalās 9. klases skolnieces, mana, 7. klases meitene, Una vadīs konkursa norisi un varbūt pēc laika piedalīsies konkursā. Vienmēr saku: pamatskola ir tā, kas māca, audzina zeltenītes, un vidusskolā viņas kā skaisti ziedi atveras. Tas lauku skolā ir labākais — mēs ieliekam pamatiņu, uz kura mūsu bērni tālāk spēj parādīt savas prasmes, talantus, vadīt pasākumus, organizēt,» par Mazās Zeltenes ilgnoturību gandarīta ir konkursa krustmāte Rudīte Riteniece.

MAZĀ ZELTENE 2015 — RENĀTE LĪGA KĀRKLIŅA (Rubenes pamatskola). ELĪNA FATĒJEVA (Kocēnu pamatskola). SANDIJA MIGLAVA (J. Neikena Dikļu pamatskola). KITIJA GRAUDIŅA (Jaunburtnieku pamatskola). MARTA OZOLA (J. Endzelīna Kauguru pamatskola).

Uģa Raibača un Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru