Ziemeļu stīgas vilinājums

- 5.Februāris, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Iepazīties ar Ziemeļu stīgu tūrisma izstādē Balttour2015 rīt un parīt aicinās četri novadi — Valkas, Naukšēnu, Rūjienas un Mazsalacas.

Autoceļš Ziemeļu stīga ved ceļotājus gar pierobežu un pārsteidz ar unikāliem apskates objektiem un aktivitātēm, kas liek atkal un atkal šeit atgriezties.

Latvijas Ziemeļu vārti

Valkas novads iepazīstinās ar vienu no pasaules sešām dvīņu robežpilsētām, kuras centru pārdala divu valstu robeža. Latvijas Valka ir Valgas dvīņu pilsēta, pa kuru pastaigājoties bieži pat nevar pamanīt, ka nokļūsti citā valstī. Atbrauc un palūko, kurā rokā saldējums izkusīs ātrāk — Latvijas ziemeļos vai Igaunijas dienvidos! Ieklausies, vai Varžupītes vardītes kurkst latviešu vai igauņu mēlē! Izmanto unikālu iespēju pabūt vienlaikus divās valstīs — ar vienu kāju Latvijā, ar otru Igaunijā.

Valkas novadā izzini, kā čiekura dvēsele sēkla ierauga dienasgaismu Vijciema čiekurkaltē jau vairāk nekā 100 gadus, pavēro, kā Jānis Cimze uz tevi raugās Valkas novadpētniecības muzejā; izmanto iespēju pārnakšņot baznīcā un novērot kukaiņu rosīšanos kukaiņu viesnīcā; baudi putru Putraskalnā; aktīvi atpūties izjādēs vai laiski sēdi kamanās; laid laivu ūdenī, ņem makšķeri novada ezeros vai plūsti pa Gauju.

Izstādē iepazīstieties ar pasākumiem Valkas novadā un jau tagad atzīmējiet savos plānotājos saldo Kūku festivālu, rokfestivālu Borderrock, lielo Valkas/Valgas Labdarības robežtirgu ar desu un grila festivālu divu dienu garumā, Vispasaules valcēniešu dienas, Latvijas un Igaunijas nacionālo operu koncertu un daudzus citus pasākumus.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru