Torte Herkulesam un veselīgais Putrings

- 10.Novembris, 2014
Izglītība
Laikrakstā

Valmieras Viestura vidusskolas 1.c klases dzīvi  pagājušonedēļ bagātināja jautrais un veselīgais putrings, ja tā drīkst nosaukt klases iesaistīšanos Dobeles Dzirnavnieka kopā ar partneriem — veselīga ēdiena atbalstītājiem — izsludinātajā Putras programmā, kuras ietvaros skolēni apguva jaunas putras ēšanas tradīcijas, gatavoja apsveikumus putrai Herkulesa personā tās sešdesmitajā dzimšanas dienā.

Bērni zīmēja, aprakstīja savas mīļākās putras pagatavošanas recepti, meklēja un izdomāja mīklas, sakāmvārdus. Valters, piemēram, paziņoja, ka labprāt mājās vāra auzu pārslu putru un, ja kādā brīdī mājās nav auzu pārslu, viņš pats aiziet uz veikalu un iegādājas, jo putra ļoti garšo. Kriss Emīls teic: viņaprāt, visņammīgākā ir rīsu putra, tam piekrīt arī Lelde un viņu mīļā, smukā klases skolotāja Santa, bet Kalvis atradis prātā paturamu ticējumu: putru vārot, nedrīkst dauzīt katla malas, jo tad draudot bads.

MUMS GARŠO PUTRA! Valmieras Viestura vidusskolas 1.c klase, iesaistoties Putras programmā, pārliecinājās — ņammīgi un veselīgi.

Anta Lūsas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru