Burtiņā spriedzes pilns laiks

15.Oktobris, 2014
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Novadā pašlaik pati galvenā celtne ir Valmieras pagastā — pirms-skolas izglītības iestāde Burtiņš. Ģenerāluzņēmējam šajā gandrīz 1,3 miljonus eiro vērtajā objektā — pilnsabiedrībai SAN-NAMI — vajadzētu tikt galā ar visiem darbiem līdz 1. novembrim. Tā gan būs, gan arī nebūs.

DARBA VĒL DAUDZ. Jaunceļamais Burtiņš rudenīgi slapjš no ārpuses. Iekšpusē, sausumā, gandrīz jau gatavas visas telpas otrajā stāvā, toties pirmajā pa kādam strādātājam var atrast teju katrā telpā — te rosās krāsotāji, flīzētāji, elektriķi... Smags jautājums ir teritorijas labiekārtošana, kur, visticamāk, daļu darbu nāksies atlikt uz nākamo pavasari.

G. Vīksnas foto

Otrdien Burtnieks bija klāt iknedēļas celtniecības sapulcē, kurā piedalījās gan pasūtītāji, gan izpildītāji, gan būvuzraugi. Trūka vien projekta vadītāja un arhitekta, bez kuriem, protams, varēja iztikt, taču dažas lietas noteikti būtu izrunātas raitāk. Nupat jau objektā ik dienas rosās vismaz 40 strādnieki, jo darbs dzen darbu.Lūk, dažu klātesošo viedokļi pēc sanāksmes.Būvuzraugs Romāns Basikirskis no SIA Firma L4: «Cenšamies pabeigt kvalitatīvi iesāktos darbus noteiktajā termiņā. Viss!»Burtnieku novada domnieks Kārlis Greiškalns (pirms 2 mēnešiem atbrīvots no darba grupas vadības, tomēr joprojām piedalās sanāksmēs) aizkavējušos baseina darbu sakarā: «Baseins bija projektēts pirms 10 gadiem un izveidots tā, lai tajā bērni vienkārši varētu paplunčāties. Celt-niecības pārtraukuma laikā pieaicinājām speciālistus, lai baseinu modernizētu, nodrošinot bērnu peldētapmācību. Līdz ar to baseinu pārbūvējām, daļā, kas bija paredzēta aizbēršanai, izveidojot pretstraumes. Pamatdoma — lai mēs gan visos novada bērnudārzos, gan arī visās četrās pamatskolās varētu iemācīt bērnus peldēt. To šajā baseinā būs iespējams izdarīt.»  Jānis Millers, Burtnieku novada pašvaldības būvniecības projektu vadītājs: «Objektā ir vēl pietiekami daudz, ko darīt. Cilvēku daudzums ir palielināts, rosība jūtama. Uzskatu, ka būvnieki pabeigs nosprausto mērķi līdz 3. novembrim, kad te būs iekšā bērni.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru