Modelis "vietējais – vietējam" strādā

- 6.Aprīlis, 2022
Laikrakstā

Rītvakar notiks jau trešais tiešsaistes tirdziņš «REKO Valmiera», kura nodrošināšanai slēgtā Facebook grupā apvienojušies vietējie zemnieki/mājražotāji un pircēji.

Pārtikas produktu ražotāji tajā regulāri papildina savu ražojumu sarakstu, bet pircēji veic iepriekšējus pasūtījumus internetā (ar priekšapmaksu, ja to prasa ražotājs). Tad reizi nedēļā – ceturtdienās no pl. 17.30 līdz 18.30 – pie Valmieras tirgus notiek pasūtīto produktu piegāde un saņemšana. «Liesma» uzklausīja vairākus šā tirdziņa dalībniekus.

Ozolu jēri un truši no Beverīnas

Stāsta bioloģiskās saimniecības «Ozolu jēri» saimniece LINDA JIRGENSONE: 

«Pirmais «REKO Valmiera» tirdziņš 24. marta vakarā bija vairāk tāds kā abpusējās iepazīšanās variants, kad reāli satikās ražotājs un tirgotājs, kad vietējais ražotājs maksimāli plaši centās izrādīt savas labākās preces, bet pircējs, iepazīstot tās klātienē, izteica arī savas vēlmes turpmākai sadarbībai, bet katrs nākamais tirdziņš jau ir solis uz priekšu, un, manuprāt, sekmīgi sāk strādāt «REKO Valmiera» piedāvājums – pasūtījums variants. Taustīšanās ir beigusies! 

Katrai jaunai vakara tirgus stundai gatavojamies atbildīgi, zinot, ko no mūsu saimniecības preču klāsta ir izvēlējušies un pasūtījuši pircēji. Pieprasīti ir mājās ātri un ērti pagatavojamie gaļas pusfabrikāti: kebabi, burgeri un frikadeles. Pircēju iecienītas jau kļuvušas arī gardās jēra gaļas mednieku desiņas un jēra aknu pastēte «Gardums».

JAUNUMS. Ceturtdienu vakaros vienu stundu notiek Valmieras novada zemnieku/mājražotāju/pircēju Facebook grupas «REKO Valmiera» tiešsaistes tirgi. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru