«Kēkss» – ar atšķirīgu pieeju un sortimentu
Valmierā jau gadu darbojas ģimenes uzņēmuma ceptuve-kafejnīca «Kēkss», kurā apmeklētājiem baudīšanai uz vietas un arī līdzi ņemšanai piedāvā tikko ceptu maizi, kēksus, kūkas un kruasānus.
Par to, kā izdodas noturēties piedāvājumā tik bagātajā pārtikas tirgū, uz «Liesmas» jautājumiem, pirmo jubileju gaidot, atbildi sniedza nelielās ceptuves idejas autore un vadītāja DANA EGLĪTE.
Sapnis par savu ceptuvi lolots vairākus gadus – kā paralēli mūsu restorāna «Rātes Vārti» darbībai viesiem papildus piedāvāt svaigi ceptu maizīti restorāna sortimentā un arī līdzņemšanai. Sākotnēji ideja un koncepts bija mazliet citādāks, bet, laikam ejot, mainījās gan vīzija, gan reālās iespējas ierīkot ceptuvi.
Dodoties ceļojumos ārpus Latvijas, vienmēr sajūsminājos par maizes, kruasānu ceptuvēm, kurās autentiski ar rokām uz vietas cep konditorejas izstrādājumus. Pēdējo grūdienu ceptuves ideju pārvērst reālā darbībā saņēmu, viesojoties pie mūsu kaimiņiem igauņiem, atkal izbaudot svaigi cepto kruasānu burvību un kafejnīcas šarmu Tallinas centrā.
REMI. Kruasānu meistars. Publicitātes foto
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv