Godā celtais «Pilsgravu» kazas siers

- 12.Novembris, 2021
Mājā un sētā
Laikrakstā

Turpinām «Liesmas» lasītājus iepazīstināt ar šoruden Rīgā, Hanzas peronā notikušā, LLKC organizētā «Novada Garšas» pārtikas produktu kvalitātes konkursā apbalvotajiem produktiem un to ražotājiem. 

Konkurss ļoti veiksmīgs bija arī Valmieras novada Ķoņu pagasta bioloģiskās saimniecības «Pilsgravas» saimniecei, mājražotājai ALISEI ZARIŅAI. Trīs viņas gatavotie kazas sieri ieguva divus sudraba un vienu bronzas apbalvojumu.

Alise, «Liesmai» tu esi pazīstama jau kopš gadiem, kad kā lauksaimnieku konsultante sava pagasta zemniekiem sniedzi gan teorētisku, gan arī praktisku palīdzību. Tev pašai tolaik gleznainajā lauku sētā Rūjas krastā bija gan liels pulks mājputnu, gan arī spēkus tolaik izmēģināji cūkkopībā. Kad un kā tiki pie kazām? Kāds pašlaik ir tavs kazu ganāmpulks?

Laukos dzīvojot, jau nevar iztikt bez savas naturālās saimniecības, neskries tak ik mīļu brīdi uz veikalu pēc piena, gaļas vai olām. Tā kā man pašai ļoti garšo mājās audzēta putnu un cūkas gaļa, tad arī mājputnus un cūkas turēju.

Tagad jau nevar: cūkām – mēris, putniem – gripa, bet pašiem kovids.

Kad vienu brīdi biju bezdarbniece, radās iespēja apmeklēt uzņēmējdarbības kursus Rīgā, pēc to pabeigšanas vēl nezināju, ar ko īsti iesākt, tādēļ nopirku zirgu un kazu. Tā arī pamazām sākās mana saimniekošana. Nu jau man ir divdesmit slaucamās kaziņas.

VALMIERĀ, SIMJŪDĀ. Mājražotāja Alise Zariņa gādājusi ne tikai par gardu produkciju, bet arī piedomājusi par savu tirgum atbilstošo tēlu. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru