Daba nonāk šķīvī
Valmierā nākamo nedēļu sauks par rudens restorānu nedēļu. Tad gardēži dosies un baudīs īpašas maltītes.
LABI ZINĀMIE PRODUKTI restorānu nedēļas laikā tiks gatavoti radoši un pasniegti mūsdienīgi. Garšu baudītāji varēs špikot, kā bietes, pupiņas, jēru un meža ogas interesanti gatavot ģimenē. Foto ilustratīva nozīme
Viesiem tiks piedāvātas piecas dažādas ēdienkartes Valmieras un tuvējās apkārtnes restorānos, godā ceļot rudenī sasniedzamās dabas veltes. «Cilvēki uz šo notikumu dodas kā uz pasākumu, komentāros redzam: cik labi, ka arī Valmierā ir šāds pasākums, jo tas ir pazīstams daudzviet pasaulē. Pie mums pats svarīgākais, ka restorānu šefpavāri piedāvā baudīt Latvijas garšas. Tā ir pievienotā vērtība, kad uzsvars tiek likts uz veselīgiem produktiem, kas izauguši mūsu dārzos, laukos un mežos,» īpašo pasākumu vērtēja Valmieras Tūrisma informācijas centra galvenā tūrisma projektu vadītāja Anita Tīlena, atzīstot, ka pavasarī notikusī restorānu nedēļa bijusi kupli apmeklēta un pašlaik pasākums jau dzīvo savu dzīvi, aicinot uz Valmieru un tās apkārtni tūristus, kuri novērtē gan īpašo ēdienkarti, gan iespēju interesanti pavadīt vakaru. Būtībā šis īpašais restorānu piedāvājums ir arī pamudinājums kopā ar ģimeni iziet no mājām un pavērtēt, kā interesantā veidā var pagatavot tik zināmus produktus — kāļus, pupiņas, bietes, rāceņus.Nākamnedēļ pieci restorāni Valmierā, Kocēnu un Burtnieku novadā — «Rātes vārti», «Dikļu pils», «Vecpuisis», «Valmiermuižas alus virtuve» un «Agnese» — savus apmeklētājus pārsteigs, atklājot senās garšas mūsdienīgā izpildījumā. «Stiprinot zīmola «Hanzas kulinārija» ieviešanu mūsdienu Hanzas pilsētās, Valmieras restorānu nedēļa ir viens no Hanzas kulināro mantojumu akcentējošiem pasākumiem.
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv