«Čempionu brokastis» un citi paipalu olu gardumi
Šovasar Valmieras pilsētas svētku tirdziņā starp seno pilsdrupu mūriem apmeklētāji nevarēja ar acīm nepamanīt un ar ožu nesajust kaut ko agrāk šajā tirgū vēl nebijušu. Vienā no teltīm uz palielas, olturim līdzīgas pannas tika ceptas paipalu olas. To smarža bija tik kārdinoša, ka arī «Liesma» tām garām paiet nevarēja. Lūk, ko par neparasto piedāvājumu uzzinājām, aprunājoties ar tā atraktīvo cepēju.
«Esmu REINIS INAPŠS no Kokneses, pārstāvu divu kaimiņu – Bruno Cīruļa un Roberta Inapša – ģimeņu kopējo uzņēmumu SIA «Rīta putni». Tas radās, kad mana tēva Roberta biznesa partneris pirms vairākiem gadiem, iedvesmojoties no kādas savas paziņas, mājas apstākļos sāka audzēt paipalas. To skaitam pamazām pieaugot un ar tām māju šaurībā vairs galā netiekot, viņš talkā aicināja manus vecākus. Tā pirms pieciem gadiem pie Daugavas, starp divām upēm, tapa abu ģimeņu kopējais uzņēmums.
REINIS INAPŠS: «SIA «Rīta putni» ir vairāk nekā 5000 paipalu audzētava. Tajā ražo ne tikai svaigas olas, bet arī vairākus olu produktus.» Ārijas Romanovskas foto
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv