Gatavo gardi un gudri
12. augusta «Liesmā» rubrikā «Mājā un sētā» publicējām Valmieras novada pašvaldības uzņēmējdarbības atbalsta speciālistes GUNAS ĶIBERES rakstu «No vienas sagataves – trīs gardi ēdieni», kurā viņa dalījās ne tikai savā pieredzē, bet arī ar receptēm.
Redakcijā saņēmām daudz atzinīgu vārdu par vērtīgajiem saimniekošanas ieteikumiem, tādēļ šo sēriju turpinām. Šoreiz Gunas uzmanības lokā nonākušas reņģes.
Reņģu ēdieni
Sestdien tirgū iegādājos 2 kg svaigu reņģu, kas izmaksāja 3 eiro. No reņģēm, kā zināms, var pagatavot ļoti daudz gardu ēdienu, sākot no ceptām reņģēm uz pannas līdz reņģu piena zupai. Šoreiz piedāvāju trīs savas iecienītākās un praksē pārbaudītās receptes.
Reņģes notīra – noņem galvas, izņem iekšas un rūpīgi noskalo. Ja reņģēm ir lieli ikri vai pieņi, tos var nolikt atsevišķi un no tiem gatavot pankūkas, pievienojot olu, miltus, krējumu un garšvielas. Notīrītās reņģes sadala trīs vienādās daļās. Ja reņģes ir dažāda izmēra, tad sašķiro pa izmēriem – lielās, mazās un vidējās.
GUNA ĶIBERE. Foto no Gunas Ķiberes arhīva
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv