Vai esam kļuvuši izšķērdīgi?
Dzīvojam laikā, kad, ieejot pārtikas veikalā, redzam – plaukti vai lūst no daudzveidības.
Piedāvājumā ir vai cik pupiņu veidu, milzīga sieru izvēle, un plaukts, kurā sakrāmēti desas luņķi, stiepjas gar visu veikala sienu. Nemaz nerunājot par dažādiem eksotiskiem augļiem. Katrs var nopirkt to, ko sirds kāro, vai to, kam sanāk. Piedāvājums ir pieejams kā plānākam, tā biezākam maciņam. Bet kas notiek ar pārtiku, kad tā aiznesta mājās? Vai tā tiek atbilstoši uzglabāta, vai apēsts tiek viss, kas nopirkts? Domāju, ka daudzi cilvēki kaunā nokar galvas, jo daļa ēdiena tiek izmesta miskastē.
Sākotnēji man likās, ka man ar ēdiena izšķērdēšanu problēmu nav, jo nāku no taupīgas lauku ģimenes, kur ēdiens netiek izmests. Izvārīto lielo zupas katlu ēdām vairākas dienas, vakardienas vārītos kartupeļus varēja uzcept šodienas pusdienām un tā tālāk. Kādreiz, kad kūtī turējām sivēnus, pat kartupeļu miziņas netika aiznestas uz komposta kaudzi, bet gan izvārītas cūkām.
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv