Vāc parakstus par veloceliņu izbūvi

- 24.Augusts, 2018
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Pašvaldība ir informēta, ka interesentu grupa vāc parakstus par veloceliņa izbūvi autoceļu posmos Valmiera-Brenguļi 5.3 km garumā (no Valmieras robežas līdz tiltam pār Abulu, Valmiera-Bikseja), Valmiera-Mūrmuiža un atbalsta šo procesu. Pašvaldība ir izstrādājusi šiem veloceliņu posmiem projektu, bet dažādu apstākļu un finansējuma nepietiekmības dēļ būvniecība nav uzsākta.

Visreālāk šo projektu būtu realizēt kopā ar AS «Latvijas Valsts ceļi». Pašvaldība varētu piedalīties ar līdzfinansējumu, jo veloceliņu izveidi pašu spēkiem varētu realizēt tikai projekta ietvaros. Ja šie paraksti tiks iesniegti pašvaldībā, mēs tos apkoposim un ieniegsim Satiksmes ministrijā. Iespējams, ka pašvaldība varētu nākamajā plānošanas periodā veloceliņa izbūvi atbalstīt ar līdzfinansējumu.

Veloceliņa izbūve visaktuālākā ir Valmieras iedzīvotājiem, kā arī tūristiem, kuri dodas uz Brenguļiem un Mūrmuižu. Velobraucēji un viņu paziņas ir visaktīvākie šo parakstu vākšanā, jo tā noteikti būs drošāka pārvietošanās pa ceļu gan velosipēdistiesm, gan autovadītājiem.

Iedzīvotāji un novada viesi turpina parakstīties par veloceliņa izbūvi autoceļu posmos Valmiera-Brenguļi 5.3 km garumā (no Valmieras robežas līdz tiltam pār Abulu, Valmiera-Bikseja) un Valmiera-Mūrmuiža, tā atbalstot šo procesu. Tomēr, izsludinot šo parakstu vākšanu, nav noteikts konkrēts parakstu skaits, kuru būtu nepieciešams savākt. Šobrīd ir savākts ap 900 parakstu, bet jebkuram interesantam, kas vēl nav to izdarījis, ir iespējams parakstīties par veloceliņu izbūvi Brenguļos (alus dārzā, pagasta pārvaldē un veikalā), Kauguru bibliotēkā un Mūrmuižas «Pagastmājā» līdz 31. augustam.

Santas Paegles foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru