«Burtnieku zirgaudzētavas» zirgs — viens no labākajiem jaunzirgu čempionātā konkūrā

- 2.Augusts, 2018
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Nesen jāšanas sporta centrā «Lielceri» notika biedrības «Latvijas šķirnes zirgu audzētāju asociācija» organizētais Baltijas jaunzirgu čempionāts konkūrā «Future Stars 2018», kuru biedrība, sadarbojoties ar jāšanas centru «Lielceri», rīkoja, lai noskaidrotu labākos Baltijas valstīs audzēto nacionālo sporta šķirņu jaunzirgus.

Čempionāts konkūrā jaunzirgiem notika pavisam trīs vecuma grupās — 5, 6 un 7 gadus veciem zirgiem. Sacensībās bija pārstāvētas Latvijas siltasiņu, Lietuvas jājamzirgu un Baltijas hanoveru zirgu šķirnes. Saspringtā sacensību grafiku dēļ diemžēl nebija ieradies neviens no Igaunijas sporta zirgu šķirnes pārstāvjiem, jo tajā pašā laikā norisinājās Igaunijas jaunzirgu čempionāts. Plānojot turpmāko sadarbību, jāvienojas par visām Baltijas valstīm piemērotāko datumu, un tas varētu būt augusta beigās, pāris nedēļas pirms Pasaules jaunzirgu čempionāta konkūrā Zangersheidē, Beļģijā.

Lai izceltu katru pārstāvēto Baltijas valstu sporta zirgu šķirni, tika apbalvoti labākos rezultātus ieguvušie zirgi un arī to audzētāji no katras šķirnes.

5 gadus veco zirgu konkurencē labākais Latvijas siltasiņu šķirnes zirgs bija CANDY (t Coleo HL, m Barkarola PS, mt. Donald), kura audzētājs ir SIA «Burtnieku zirgaudzētava». Labākais Lietuvas jājamzirgu šķirnes zirgs — Kuba (t. Calgo, mt. Cattio), labākais Baltijas hanoveru šķirnes zirgs šajā grupā bija Perla (t. Perlas, mt.Meileinschtein).

6/7 gadīgo zirgu konkurencē labākais Latvijas siltasiņu šķirnes zirgs bija For Pleasure II (t. For Lorrado, m. Kualampura, mt. Kaptein Premium), kura audzētājs ir Ellada Kazašvili.

Visi rezultāti pieejami www.lszaa.lv

LABĀKAIS. Zirgs Candy ar tā audzētāju SIA «Burtnieku zirgaudzētava» saimnieku Jāni Jurašu un biedrības «Latvijas šķirnes zirgu audzētāju asociācija» valdes priekšsēdētāja vietnieci Aiju Galeju, bet Candy mugurā — zirga tagadējā saimniece. Reiņa Rudzīša foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru