Interese par ugunsdrošību liela

27.Marts, 2018
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Brīvdienās  Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) septiņās pilsētās organizēja informatīvo kampaņu «Nāc un saņem bezmaksas konsultāciju par ugunsdrošību», kurā ikvienam interesentam bija iespējams gūt atbildes uz visiem neskaidrajiem jautājumiem par ugunsdrošību. VUGD rīkotajā informatīvajā kampaņā par ugunsdrošību atbildes uz jautājumiem Valmierā saņēma ap 650 iedzīvotāju.

VUGD šogad veiktajā pētījumā par iedzīvotāju uzskatiem un attieksmi pret ugunsdrošību  konstatēts, ka 74% iedzīvotāju ir ieinteresēti saņemt informāciju par ugunsdrošību — to apliecināja arī tie 650 vidzemnieki, kuri Valmierā izmantoja iespēju, lai noskaidrotu sev interesējušos jautājumus par ugunsdrošību.

Kādēļ jāierīko dūmu detektors, kur vislabāk mājoklī to uzstādīt, vai man pietiks ar vienu dūmu detektoru — šie jautājumi Valmierā tika uzdoti visbiežāk. Cilvēkus interesēja arī ugunsdzēsības aparātu izmantošana, kā arī aspekti, kas jāņem vērā, tos iegādājoties. Daudzdzīvokļu māju īpašniekus interesēja arī informācija par tvaika nosūcējiem, kā tos pareizi pievienot ventilācijai, kā arī tika skaidrots par mājoklī veicamajiem elektroinstalācijas mērījumiem un to, ka šādu darbu veikšana padara dzīvokli drošāku.

Paldies iedzīvotājiem, kuri atnāca un izmantoja iespēju pajautāt sev neskaidros jautājumus, kā arī īpašs paldies tirdzniecības centram Valleta par uzņemšanu! Atgādinām, ka arī ikdienā iedzīvotāji var vērsties pie VUGD un jautāt par ugunsdrošību, ugunsdzēsību, civilo aizsardzību un pareizu rīcību ārkārtas gadījumos! Plānots, ka arī šovasar Valmieras pilsētas svētkos VUGD VRB Valmieras daļas teritorija būs atvērta ciemiņiem, lai kopīgi ar VUGD amatpersonām iedzīvotāji varētu pārrunāt ar drošību saistītos jautājumus, kā arī par ugunsdrošības prasībām mājoklim.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru