Wunder Latvia kļuvis par LATA biedru

- 16.Jūnijs, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Profesionālu web pakalpojumu sniedzējs no Valmieras — «Wunder Latvia» — uzņemts Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) biedru pulkā.

Vidzemes Augstskolas studentu dibinātais uzņēmums savu darbību uzsāka 2008. gadā kā pirmais tikai ar Drupal atvērtā koda sistēmu strādājošais uzņēmums Latvijā. Deviņu gadu laikā «Wunder Latvia» komanda ir izaugusi no trim aizrautīgiem darbiniekiem līdz 32 talantīgiem speciālistiem, kas aktīvi piedalās Drupal kopienas atbalstīšanā un attīstīšanā kā Latvijā, tā pasaulē.

Par «Wunder Latvia» uzņemšanu asociācijas biedru vidū izlemts LATA valdes sēdē.

Atvērto tehnoloģiju jomā «Wunder Latvia» vārds ir zināms. Šogad, kad tika pasniegta LATA gada balva par ieguldījumu atvērto tehnoloģiju izmantošanā, «Wunder Latvia» vārds izskanēja vairākkārt. Uzņēmums saņēma atzinību kategorijā «Izcilākais tehnoloģiju risinājums biznesā» par VAS «Latvijas Dzelzceļš» izstrādāto intranetu jeb iekštīklu, bet balvu par būtiskāko ieguldījumu atvērto tehnoloģiju popularizēšanā saņēma uzņēmuma vadītājs Ernests Gabrāns.

Viens no «Wunder Latvia» galvenajiem motīviem pievienoties LATA ir vienotā izpratne par atvērtību biznesā. Uzņēmuma pārliecība ir nevis vienkārši pārdot, bet gan, sniedzot konsultācijas un veicot klienta biznesa analīzi, ar atvērto tehnoloģiju palīdzību rast klienta biznesam piemērotāko risinājumu ar lielāko pievienoto vērtību. Ne mazāk būtiski, ka «Wunder Latvia» ir viens no pirmajiem uzņēmumiem Latvijā, kas savu biznesu balsta uz atvērtā koda tehnoloģiju Drupal un ir aktīvs Drupal kopienas atbalstītājs. Ar uzņēmuma līdzdalību īstenota virkne nozares pasākumu, tostarp jau astoņus gadus tiek rīkota Baltijas mēroga konference «Drupal Camp Baltics».

Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācija (LATA) apvieno organizācijas un privātpersonas, tajā skaitā informācijas tehnoloģiju piegādātājus un lietotājus, kuri saskata ekonomiskus ieguvumus sev, savai organizācijai vai sabiedrībai kopumā no atvērtu tehnoloģiju plašākas izmantošanas Latvijā.

AR ATZINĪBU. Ernests Gabrāns saņēma galveno balvu par atvērtā pirmkoda tehnoloģijas Drupal popularizēšanu Latvijā. Gata Rudiņa foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru