No Saldus — pa visu pasauli

6.Jūnijs, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Šo uzņēmīgo kundzi no Saldus pirmoreiz sastapu Rīgā izstādē Ražots Latvijā aprīlī pirms kādiem pieciem gadiem. Uzaicināju ierasties ar viņas gatavotajiem šūpuļkrēsliem arī Valmierā kārtējās Vidzemes Uzņēmēju dienās. Izrādās, toreiz AIJA OZOLA atbrauca uz palikšanu. Nē, uz dzīvi Valmierā viņa nepārvācās, taču tagad ir regulāri savā vietā katrā izstādē, arī šajā, divdesmitajā. Nu, kā lai neaprunājas!

Pirms cik gadiem šo visu iesākāt?

Pirms 10 gadiem. Sāku ar bērnu rotaļlietām un bērnu apģērbiem, arī bērnu šūpuļiem. Un tie pārauga par šūpuļkrēsliem! Tagad vairs netaisu rotaļlietas, nešuju bērnu apģērbus, bet esmu pārgājusi tikai uz šūpuļkrēsliem un šūpuļiem.

Uz šādiem, kuriem dabīga koka šķērsstienis un auduma sēdeklis...

Jā, arī dabīgās auklas. Lūk, šis ir mēbeļu audums, bet ir arī šūpuļkrēsli, kam sēdeklis no dabīgā lina, man tikai patlaban te tādi nav izlikti — vienkārši stendā nav tik daudz vietas.

Sākumā viena pati darbojāties, bet kā ir tagad — joprojām visu darāt viena?

Principā savā uzņēmumā SIA AI.X esmu viena pati, bet esmu piesaistījusi šuvējas, kurām ir savi uzņēmumi, galdniekus, kuriem savs uzņēmums, arī metāla puišiem, kas taisa maniem šūpuļkrēsliem statīvus, katram ir savs uzņēmums.

Sanāk tāda laba sadarbība, kopdarbs?

Jā, sekmīgs kopdarbs.

Bet kopā visu taču komplektējat pati?

Es esmu tā, kas visu pasūta. Galdniekam kokus, metāla puišiem — statīvus, mēs taisām četru veidu. Arī attiecīgās krāsas pasūtu. Pēc tam komplektēju visu un sūtu prom.

ATKAL VALMIERĀ. Aija Ozola ar saviem šūpuļkrēsliem, kas tagad jau pazīstami daudzviet pasaulē.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru