Atzīmēta Ugunsdzēsēju un glābēju diena

18.Maijs, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Atzīmējot Ugunsdzēsēju un glābēju dienu un ugunsdzēsības Latvijā 152. gadadienu, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) jau sesto gadu pēc kārtas vakar rīkoja Atvērto durvju dienu 92 VUGD daļās un posteņos.

Kā allaž durvis apmeklētājiem tika vērtas arī Valmieras daļā — no pl. 10 līdz 19 ikviens interesents varēja iepazīt ugunsdzēsēju glābēju ikdienu, ugunsdzēsēju depo un VUGD tehniku, kā arī izmēģināt un pielaikot ugunsdzēsēju glābēju aizsargtērpu, rast atbildes uz visiem interesējošiem jautājumiem un vēlreiz atjaunot zināšanas par drošību, un visbeidzot uzzināt arī par iespējām nākotnē kļūt par ugunsdzēsēju glābēju.

Interesanti fakti par ugunsdzēsēju glābēju ikdienu. Katru dienu visā Latvijā uz izsaukumiem gatavi doties vairāk nekā 230 specializētie transportlīdzekļi, kā arī dežurē 466 ugunsdzēsēji glābēji. Ugunsdzēsēja glābēja ekipējums sver 12 kg — piedūmotā vidē (ar masku un saspiestā gaisa balonu) 22 kg. 92 daļās un posteņos strādā 2427 ugunsdzēsēji glābēji. Populārākais vārds dienestā ir Jānis. Vidējais vecums 37 gadi. Jaunākajam ugunsdzēsējam glābējam ir 19 gadi, vecākajam 55 gadi. Ugunsdzēsējs glābējs ir profesija, kas nereti tiek pārmantota no paaudzes paaudzē — septiņas dzimtas turpina darbu dienestā jau trešajā un ceturtajā paaudzē.

VALMIERĀ. Atvērto durvju dienā VUGD Valmieras daļā lielāko un patiesāko interesi izrādīja pirmsskolas izglītības iestāžu bērni, kuri kuplā skaitā iestādi apmeklēja dienas pirmajā pusē. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru