Valmieras tehnikumā māca jaunietis no Alžīrijas

- 25.Aprīlis, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Prakse ir labākais veids, kā nostiprināt un pilnveidot svešvalodu zināšanas. Valmieras tehnikums un AIESEC Valmiera ir uzsākuši jaunu sadarbības projektu «Language in action», kura ietvaros tehnikumā ieradīsies brīvprātīgie jaunieši no dažādām valstīm, lai palīdzētu apgūt angļu valodu. Pirmais ārvalstu pasniedzējs ir Ilyas no Alžīrijas. Viņš studē angļu literatūru CHLEF Universitātē, brīvi pārvalda arī arābu un franču valodu.

Ilyas tehnikumā strādās vairākas nedēļas, kuru laikā asistēs angļu valodas skolotājām, kā arī pēc stundām konsultēs tos jauniešus, kuri šovasar dosies praksē uz ārzemēm. Nodarbību mērķis ir attīstīt spēju brīvi izteikties angļu valodā, tādēļ lielākais uzsvars tiks likts uz jaunu vārdu apguvi un sarunāšanos.

Jautāts par pirmajiem iespaidiem Valmierā, jaunietis stāsta, ka latvieši, viņaprāt, ir diezgan noslēgti, taču vienlaikus draudzīgi. «Man ļoti patīk strādāt tehnikumā. Sākumā gan bija mazliet grūti iemācīties un izrunāt kolēģu vārdus. Latvijā ir īpatnēji personvārdi, kādus iepriekš nekad nebiju dzirdējis.» Ilyas labprāt turpinātu strādāt Valmieras tehnikumā ilgāk: «Mācību vide ir lieliska, moderni aprīkotie kabineti ļauj padarīt mācību procesu aizraujošāku.»

Puisis ir ātri iejuties skolas vidē, jau otrajā dienā pēc ierašanās viņš kopā ar tehnikuma audzēkņiem un darbiniekiem piedalījās Lielās Talkas aktivitātē. Ilyas atzina, ka šāda sociālā kustība viņam ir jaunums: «Man tiešām patika piedalīties —  sakopām mežu, labi pavadījām laiku, bija prieks par kopā paveikto!»

Brīvprātīgo angļu valodas pasniedzēju darbs Valmieras tehnikumā tiek organizēts Erasmus+ mobilitātes projekta «Audzēkņu un pasniedzēju kompetences paaugstināšana starptautiskā vidē» ietvaros.

ILYAS no Alžīrijas: man ļoti te patīk! Sabīnes Šmites foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru