Studenti sīvā cīņā uzvar Līvānu basketbolistus

21.Februāris, 2017
Sports
Laikrakstā

Piektdien LBL2 ietvaros Valmieras 5. vidusskolas sporta zālē Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola tikās ar Līvānu basketbolistiem. Lai arī viesi 2. posma turnīra tabulā pirms šīs spēles ieņēma vien pēdējo — 12. vietu, laukumā viņi valmieriešiem izrādījās ne tik viegli pārkožams rieksts. Galarezultāta mačs gan noslēdzās ar 12 punktu pārsvaru Vidzemes Augstskola labā (92:80).

Pateicoties Oto Grīnberga un Renāra Apsīša rezultatīvajiem tālmetieniem, spēles ievads veiksmīgāks izrādījās mājiniekiem, kuri guva pārsvaru — 15:7, taču ar lielu agresivitāti uzbrukumā Līvānu spēlētāji tika pie brīvām metienu iespējām, kā rezultātā viesi ātri piedzina rezultāta starpību. Ceturtdaļas izskaņā — 26:19.

Otrajā ceturtdaļā komandas sīvi cīnījās par atlēkušajām bumbām. Līvānu basketbolisti ar atkārtotiem uzbrukumiem sadeldēja rezultāta starpību līdz 31:30. Palielinot intensitāti aizsardzībā, valmierieši puslaiku noslēdza ar nelielu pārsvaru — 39:32.

Trešajā ceturtdaļā mājinieki agresīvāk cīnījās par uzbrukuma bumbām un ar augstāku precizitāti realizēja metienus no distances. Īpaši sekmīgi tas izdevās Valteram Vēverim, taču ar līdzīgu sniegumu atdarīja pretinieku basketbolists Daumants Pabrieža. Noslēdzošo ceturtdaļu komandas aizvadīja spraigā cīņā, valmieriešiem gan izdevās rezultātu noturēt — mača izskaņā Grīnbergs divreiz pēc kārtas trieca bumbu grozā no augšas. Mača pēdējā sekundē Jānis Engers vēl realizēja divu punktu metienu no groza apakšas — rezultātā uzvara ar 92:80.

«Nebijām koncentrējušies un nenovērtējām pretiniekus, līdz ar to nenopietni piegājām spēlei. Domājām, ka tiksim cauri ar vieglām epizodēm, tāpēc pārsteidza pretinieku cīņas spars un agresīvā pieeja. Uz mača beigām varēja redzēt, ka arī mūsu spēlētāji bija diezgan uzvilkušies, jo negāja, kā vēlētos, tāpēc reizēm sanāca saķerties ar pretiniekiem. Neskatoties uz uzvaru, domāju, ka vienmēr var labāk, tas attiecas arī uz manu sniegumu,» tā pēc spēles komandas rezultatīvākais spēlētājs Valters Vēveris.

Savukārt Līvānu rezultatīvākais spēlētājs Daumants Pabrieža aizvadīto spēli vērtēja šādi: «Rezultāts izsaka visu. Ielaidām 92 punktus, bet tajā pašā laikā nopelnījām 80, kas nozīmē, ka jāpiestrādā aizsardzībā, jo cīņa bija diezgan līdzvērtīga. Šis mačs pierāda, ka spējam cīnīties ar jebkuru komandu, vienkārši jāsakārto pāris lietas. Pretinieki guva tikai nelielu pārsvaru, taču spēles izskaņā realizēja negaidītus metienus. Principā interesanta spēle, kurā cīnījāmies līdz pašām beigām.»

Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola — Līvāni 92:80 (26:19, 39:32, 67:57)

Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola: Vēveris 23, Engers 18+8ab, Grīnbergs 14+5ab+5rp, Mihailovs 9, Riekstiņš 7+5ab, Apsītis 6, Dubults 5+5ab, Ermansons 5, Ivanovs 5.

Līvāni: Pabieža 27, Strēlis 16+9ab, Caune 14+8ab+6rp, Vīksna 9+6ab, Klims 8+5ab, Bremze 4, Zarāns 2, Spuriņš.

UZBRUKUMĀ komandas rezultatīvākais spēlētājs spēlē pret Līvāniem Valters Vēveris. Austras Dambrovas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru