Burtnieku novada sporta laureāts 2016

2.Februāris, 2017
Sports
Laikrakstā

Aizvadītajā sestdienā Burtnieku pagasta kultūras centrā tika godināti pērnā gada veiksmīgākie novada sportisti, treneri un sporta pasākumu rīkotāji.

Nominācijā Gada jaunā sportiste balvu saņēma Elizabete Krista Juraša — jāšanas sporta veida jaunā, talantīgā pārstāve, kas no saviem 15 gadiem 10 gadus ziedojusi iemīļotajam sporta veidam. Par Gada jauno sportistu kļuva BMX braucējs Edvards Glāzers, kurš no saviem 16 gadiem 10 gadus pavadījis BMX divriteņa sedlos un lolo sapni kļūt par BMX profesionāli un startēt Olimpiādē.

Nominācijā Gada jauniete sportā balvu ieguva septiņpadsmitgadīgā orientieriste Vilma Alberinga, savukārt balvu Gada jaunietis sportā saņēma  vieglatlēts Dāvis Oliņš.

Gada sportiste novadā pērn titulētā BMX braucēja, arī BMX kluba Tālava trenere Sandra Aleksējeva, kuras izcilākais veikums 2016. gadā ir bronzas godalga Eiropas čempionātā prestižajā Elite Women klasē. Visi minētie balvas saņēma svinīgajā pasākumā, bet Gada sportists Oskars Ķibermanis tieši tolaik aizvadīja kārtējās Pasaules kausa posma sacensības Kēnigzē trasē un bija visiem atsūtījis video apsveikumu. Savai pavisam cienīgajai sestajai vietai pērn Eiropas čempionātā šogad Ķibis pievienojis arī karjerā pirmo zelta medaļu lielajā bobslejā — uzvaru Pasaules kausa posmā  Sanktmoricas trasē!

Nominācijā Gada treneris balvu ieguva airētājs un treneris Kaspars Pakers, kurš pārstāv biedrību Vidzemes sporta asociācija.

Par Gada sporta pasākumu kļuva Latvijas Olimpiāde, kas — burāšanā, BMX, golfā un stenda šaušanā — notika arī Burtnieku novada sporta bāzēs un Burtniekā. Avotos cīkstējās 83 golferi, Burtniekā burāja 71 sportists, bet Rencēnu šautuve pēc uzlabošanas kļuvusi par vienu no modernākajām Latvijā.

Nominācijā Gada klubs balva Burtnieku novada biedrībai Pēdu nav. Sākuši ar florbolu un riteņbraukšanu, pašlaik te vienojušies kopīgai lietai 50 aktīvi ļaudis no Burtnieku un arī apkārtējiem novadiem, biedrība aktīvi piedalās dažādu pasākumu, piemēram, velobrauciena Apkārt Burtnieku ezeram, rīkošanā.

Burtnieku novada sporta laureātam šogad bija nominēti 68 pretendenti. Jau otro gadu izcilnieki kopā ar kausiem un diplomiem saņēma arī pašvaldības sarūpētas naudas balvas.

MUMS VISIEM SPORTOT PRIEKS! Titula Gada sportists un Gada treneris nominanti. Andra Ķestera foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru