Par mācībām darba vidē

- 22.Decembris, 2016
Izglītība
Laikrakstā

8. decembrī Valmierā notika Vācijas Ārlietu ministrijas atbalstīts un Vācijas – Baltijas Tirdzniecības kameras  (AHK) rīkots pieredzes apmaiņas seminārs uzņēmumu darbaudzinātājiem un profesionālās izglītības iestāžu prakšu vadītājiem «Darba vidē balstītu mācību organizēšana uzņēmumā».

Pirmajā dienas daļā semināra dalībnieki apmeklēja AS «Valmieras piens», kur iepazinās ar uzņēmuma darbības virzieniem, kā arī ar Latvijā vēl nebijušu projektu par Valmieras tehnikuma vadībā izstrādāto jaunu darba vidē balstītu izglītības programmu «Mehatronika». Programmas izstrādē un īstenošanā piedalās Valmieras lielākie uzņēmumi: SIA «VALPRO», AS «Valmieras stikla šķiedra», AS «Valmieras piens», nozaru un asociāciju pārstāvji un citi sadarbības partneri.

Otrā dienas daļa bija veltīta Valmieras tehnikuma piedāvātajām iespējām izglītoties dažāda vecuma cilvēkiem mūža garumā un plašumā. Pozitīvu pārsteigumu viesiem sagādāja Valmieras tehnikuma infrastruktūra un aprīkojums, ko aktīvi izmantojam jauno speciālistu teorētiskajā un praktiskajā sagatavošanā.

Aktīva diskusija izvērtās par Ministra kabineta noteikumiem «Kārtība, kādā organizē un īsteno darba vidē balstītas mācības», kas turpmāk regulēs darba vidē balstītu programmu īstenošanu. Semināra noslēgumā tika gūta vērtīga pieredze par duālās profesionālās izglītības sistēmas darbību Vācijā, kuru prezentēja ilggadējs darbaudzinātājs, darbaudzinātāju koordinators un eksaminētājs Huberts Abdinghofs.

Vācijas – Baltijas Tirdzniecības kamera ar Vācijas Ārlietu ministrijas atbalstu organizēja šo semināru kā pieredzes apmaiņu un kontaktu izveidi uzņēmumu darbaudzinātājiem un profesionālās izglītības iestāžu prakšu vadītājiem. Mērķis bija veicināt sadarbību un pieredzes apmaiņu starp darba vidē balstītu mācību īstenotājiem. Pasākumā ieaicināti bija uzņēmumu un profesionālo izglītības iestāžu pārstāvji.

Jāpiebilst, ka Valmieras tehnikumam kopš 2013. gada ir aktīva sadarbība ar Vācijas – Baltijas Tirdzniecības kameru (AHK) gan semināru un apmācību organizēšanā, gan jaunu izglītības programmu izstrādē.

AR VALMIERAS TEHNIKUMA pieredzi iepazīstina skolas speciālists Vasilijs Kasjaņenko. Sabīnes Šmites foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru