Mums visiem jābūt neatlaidīgākiem!

20.Decembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Uz to Gaiļa gadā gan novadniekus, gan visus latviešus aicina šī gada pēdējā Burtnieka galvenais ciemiņš — Burtnieku novada domes priekšsēdis KĀRLIS SEDVALDS.

Aizvadītais gads Burtnieku novadā augšgalā atkal sanācis gana raibs... Vai šobrīd kaislības rimušās?

Kaislības laikam nerimsies līdz nākamā gada 3. jūnijam. Tās kaislības jau nosacītas, kā nu katrs spēlē... Ja spēlē riktīgu opozīciju, tad ir lielas kaislības, un arī koalīcija mazā novadā spēlē lielas spēles, tāpēc tās kaislības ir lielākas. Bet kopumā lēmumi tiek pieņemti, neko jau tās kaislības nenobremzē. Tomēr rimušās tās nav! 

Pašvaldībā notikušas arī vairākas būtiskas kadru maiņas. Vai tas atstājis jūtamas sekas?

Saka jau, ka neaizvietojamu cilvēku nav, bet, protams, ir iestrādes, un katram savas ir bijušas. Nomainījušies domes priekšsēža vietnieki, katram savs darba stils un uzskati. Nomainījusies Attīstības daļas vadība. Tā ir ļoti iespaidīga daļa, kas tomēr regulē novada dzīvi. Tie ir arī visi mūsu projekti... Vai būsim ieguvēji vai zaudētāji, pagaidām grūti izvērtēt, jo jaunais daļas vadītājs Valērijs Seilis vēl tikai iestrādājas. Pašlaik sliktākais  ir, ka izpilddirektors Māris Ērglis nolēmis mainīt darbu. Cilvēciski var viņu saprast — ja deputāti sāk izteikt neuzticību, ja viņam jāpiedzīvo neuzticības balsojumi... Ja tādos apstākļos parādījusies cita darba vieta, droši vien grūti atteikt un gaidīt nākamā gada jūniju, kad varbūt tāpat jaunievēlētie deputāti pateiks, ka jāiet prom. Kaut arī izpilddirektora vieta saistīta ar darba līgumu, tās attiecības jau regulējamas visādi. Arī viņš atzīst, ka ir izdedzis un ka varbūt pēc septiņiem šajā darbā pavadītiem gadiem jāpamaina vide... Māra Ērgļa aiziešana no izpilddirektora amata pēc 23. decembra noteikti pamainīs novada dzīvi, sludināsim konkursu: varbūt kaut kur staigā kāds, kurš grib mums palīdzēt!

MĒĢINĀSIM SASNIEGT AMBICIOZUS MĒRĶUS. Tā visiem 2017. gadā vēl Kārlis Sedvalds.

Komentāri
Pievienot komentāru