Valmieras stikla šķiedra mudina jauniešus mācīties

- 15.Decembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Ceturtdien, 8. decembrī, AS «Valmieras stikla šķiedra» telpās norisinājās pēdējā no trim gada otrajā pusē uzņēmuma organizētajām Atvērto durvju dienām. Pasākuma laikā ieinteresētie jaunieši tika iepazīstināti ar uzņēmuma piedāvāto duālo izglītību jeb darba vidē balstītu izglītību — kādu no divām saistītām izglītības programmām Valmieras tehnikumā.

Jau vairākus gadus Valmieras tehnikums sadarbībā ar AS «Valmieras stikla šķiedra» uzņem audzēkņus šādu profesiju apguvē: tekstiliju ražošanas un izgatavošanas speciālists/-e, mehatronisko sistēmu tehniķis/-e un ķīmiskās produkcijas ražošanas operators/-e. Šīm mācībām divas reizes gadā (mehatronisko sistēmu tehniķis/-e tikai vasarā) pieteikties var jebkurš jaunietis vecumā no 18 līdz 29 gadiem ar iepriekš iegūtu vidējo izglītību. Pašlaik norit uzņemšana mācību programmās, kuru sākums paredzēts 2017. gada janvārī.

«Duālās izglītības iespēju piedāvājam arī jauniešiem, kuri pie mums vēršas, meklējot darbu vai atsaucoties uz jaunām vakancēm uzņēmumā,» stāsta AS «Valmieras stikla šķiedra» personāla attīstības speciāliste Guna Zvirgzda. «Mēs esam ieinteresēti, lai jaunieši nesamierinātos vien ar vidējo izglītību, bet apgūtu arī profesionālo, lai kvalitatīvi varētu strādāt savā izvēlētajā profesijā. Līdz ar meitas uzņēmuma vērienīgu paplašināšanu ASV jauniešiem arī pavērušās lieliskas karjeras iespējas ārpus Latvijas robežām.»

Jāpiebilst, ka minēto mācību programmu ilgums ir no gada līdz pusotram ar garantētu stipendiju sekmīgiem studentiem, sākot ar 180 eiro līdz 415 eiro mācību pēdējā mēnesī. Mācības programmā ir veidotas pēc principa — 30% teorētiskā apmācība skolā vai uzņēmumā un 70% praktiskā apmācība darba vietā.

ATVĒRTO DURVJU DIENĀ. AS «Valmieras stikla šķiedra» personāla attīstības speciāliste Guna Zvirgzda iepazīstina jauniešus ar karjeras iespējām Vidzemes lielākajā uzņēmumā.

 


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru