No balles uz balli

8.Novembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Novembris un decembris ir dažādu lielu pasākumu laiks, kad viņai visādu izdarību pilns grafiks. Par novada un arī Valmieras pagasta svaigākajām kultūras lietām Burtniekam stāsta novada domniece un Valmieras pagasta kultūras ministre LĪGA STEBERE.

Cik tad nu vairs tālu līdz svētku eglīšu laikam! Kas jauns repertuārā?

Kā zināms, mūsu Jaungada brigāde katru gadu taisa jaunu uzvedumu, šoreiz ir iecere mūsu tradicionālajiem zvēriņiem — maskām pievienot vēl  zirga kostīmu. Āzis, Kaza un Gotiņa mums bija pērn, šogad uzvedumā būs Zirgs, Zebra un Gailis, jo nākamais ir Gaiļa gads, Pūce un Pele.

Pavisam pieci personāži?

Jā, visi latvieši, atskaitot Zebru. Mēs katrā uzvedumā bērniem mēģinām arī kaut ko iemācīt no jauna. Manuprāt, latviešu bērniem galvā ir sajukums ar visiem Santa Klausiem un Helovīniem... Mums taču bija pašiem savi Mārtiņbērni, tos nezin kāpēc izskauduši Helovīni. Tieši tāpat mums ir Salatētis, kurš no meža brauc kamanās ar bērīti, bet ārzemēs ir Santa Klauss, kurš pa gaisu pārvietojas ziemeļbriežu pajūgā. Vairāk gribam bērniem iemācīt latvisko, tāpēc blakus Zirgam pielikām strīpaino Zebru, lai bērni saprot, kas ir kas. Visi mūsu personāži tādi labestīgi, ar latvisku piesitienu. Un katrā Jaungada uzvedumā tas bērns tomēr kaut ko iemācās!

Kad tad pirmais zvēru salidojums ies gaisā?

Tradicionāli Valmieras pagasta lielās egles iedegšana notiek pirmajā Adventē, šogad 27. novembrī. Tā mums iegājies jau gadu desmitiem. Un pēc egles iedegšanas mūsu mazajiem pašdarbniekiem atkal lielākais koncerts, uz kuru ieradies arī Salatētis, jo viņš redzējis, kā bērni visu rudeni čakli mēģinājuši un cītīgi strādājuši. Tāpēc pašvaldības sarūpētās  pirmās svētku paciņas tiek tieši mazajiem pašdarbniekiem, paldies par šīm rūpēm!

PIE PILNIEM GALDIEM. Novada 220 seniori viņpiektdien ballēja Valmieras pagasta kultūras namā.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru