No idejas līdz sapņa realizācijai

- 8.Novembris, 2016
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Valmieriete Elīna Grīnberga piedzīvo profesionālo debiju modes pasaulē

Uzvara Samsung iniciatīvā «Piepildi savus sapņus!» ļāvusi divdesmitgadīgajai valmierietei studentei Elīnai Grīnbergai izpaust savu talantu apģērbu dizaina jomā. Meitene Riga Fashion Week auditorijai atklāja savas jauniegūtās prasmes.

Elīna vairāk nekā simt dalībnieku konkurencē projektam tika izvēlēta augustā pēc tam, kad žūrijai bija pierādījusi savu mērķtiecību un uzdrošināšanos. Kopš tā brīža divu mēnešu garumā meitene mentoru uzraudzībā pildīja dažādus ar modes industriju saistītus izaicinājumus, kuru laikā iegūtās prasmes tika demonstrētas aizvadītās nedēļas nogalē.

«Piepildi savus sapņus!» fināliste Mākslas akadēmijas studente Elīna Grīnberga šajā laikā pilnveidoja savas zināšanas tērpu radīšanā un dizainēšanā. Viņa kopā ar pašmāju zīmola Ecattus radītājām Eviju Kalvi un Ingu Radeiko izveidoja savu mini kolekciju Noir, kas tika prezentēta uz Riga Fashion Week skatuves. Viens no Elīnas izaicinājumiem ceļā uz mērķi bija arī pašūt kleitu īpašai personībai — radio balsij Karmenai Stepanovai. Abu meiteņu sadarbība izvērtās veiksmīga — Karmena Elīnas skati apmeklēja tieši šajā kleitā.

«Par spīti tam, ka laika kolekcijas tapšanai bija ļoti maz, esmu priecīga par iznākumu. Tomēr nenoliegšu, ka vienmēr var vēl labāk,» uzreiz pēc skates prezentācijas Elīna dalījās iespaidos. Ir plāns, ka ar šiem pieciem tērpiem viņa pavasarī mēģinās piedalīties gaidāmajā Vidzeme Fashion Show.

Ecattus radītāja un Elīnas mentore Evija Kalve atzīst, ka ir gandarīta par paveikto darbu: «Tā kā Elīna vēl mācās pirmajā kursā, mēs ar Ingu no savas puses palīdzējām ar tehniskām detaļām, viss pārējais — ideja un izpildījums — ir Elīnas pašas darbs. Esmu pārliecināta, ka mēs par Elīnu kā jauno dizaineri noteikti vēl dzirdēsim.»

Samsung iniciatīva «Piepildi savus sapņus!» norisinās visās trijās Baltijas valstīs. Tās mērķis ir palīdzēt īstenot jauniešu idejas, izglītojot, iemācot dažādas prasmes un pilnveidojot talantus. Gada sākumā, iniciatīvas pirmajā posmā, ar Samsung atbalstu piepildījās Pārslas Kokinas un Reiņa Berga sapņi — iedziedāt un filmēt videoklipa versiju Gacho dziesmai «Mūžam jauns».

DEBIJA UN UZVARA. Elīnas prezentācija.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru