Ceļotāji: līdz 100!

8.Novembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Valmieras Tūrisma informācijas centrā sestdien noslēdzās tūrisma akcija «Ceļo līdz 100!».

Noslēguma pasākumā piedalījās un vērtīgas balvas saņēma 34 akcijas dalībnieki, kuri bija ne tikai apmeklējuši dažādus tūrisma objektus Valmierā, Beverīnas, Burtnieku, Kocēnu, Cēsu novadā, kā arī Vilandē (Igaunijā), bet arī pareizi aizpildījuši anketas un atbildējuši uz jautājumiem.

Galveno balvu — tūrisma klases velosipēdu — pēc nejaušības principa saņēma Aivars Jansons no Rūjienas. «Piedalījāmies pirmo gadu un ar ģimeni apceļojām 14 vai 15 objektus. Viss šķita interesanti. Vislabāk mums patika «Mazā brīnumzeme», bet arī citur bija aizraujoši un izzinoši. Piemēram, Mucu muzejā bija jautājums, vai mucā ir vajadzīgas ķimenes. Izrādās, ka ir, bet tās nav ēdamās ķimenes, bet gan rieva, kur stiprina vāku,» pastāstīja akcijas galvenās balvas saņēmējs Aivars Jansons. Viņš ir velobraukšanas entuziasts, tāpēc balva ļoti noderēšot.

Brauciens pāri Gaujai, gardo šokolādes trifeļu baudījums, ekskursijas zirgu stallī, pastaigas ar lamām, stikla pūšana, picu cepšana, filcēšana, viduslaiku paražu iepazīšana, maizes cepšana ir tikai daļa no tā, ko ceļotājiem šogad piedāvāja akcija «Ceļo līdz 100!». Tas bija aicinājums doties aizraujošā piedzīvojumā dažāda vecuma cilvēkiem ar iespēju apmeklēt pat simt objektu. Izaicinājumu pieņēma ceļotāji no Valmieras, Alūksnes, Smiltenes, Valkas, Burtnieku novada, Ikšķiles novada, Rīgas, Līgatnes un pat Ventspils un Saldus. Aktīvākais akcijas dalībnieks, kurš objektus apmeklēja, ceļojot ar sabiedrisko transportu, bija kungs no Saldus Juris Kroičs.

Apmeklētākie objekti bija atpūtas komplekss «Mazais Ansis», Vilandes vecais ūdenstornis, Brenguļu alus darītava, «Valmiermuižas alus», ZOO «Rakši», savukārt Valmierā — Valmieras muzejs un Taka kokos.

Akcijas dalībnieki Valmieras, Cēsu un Vilandes TIC, kā arī apkārtējo novadu — Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas — tūrisma informācijas punktos vai akcijā iesaistītajos apskates objektos saņēma brošūras, kurās bija jāatzīmē vismaz 10 no 30 objektiem un jāizmanto piedāvātie tūrisma pakalpojumi, kā arī jāatbild uz jautājumiem. Katrā novadā vai pilsētā bija jāpaciemojas vismaz vienā no tūrisma objektiem.

Noslēguma pasākumā ceļotāji saņēma balvas no tūrisma akcijā iesaistītajiem uzņēmumiem, savukārt galveno balvu — velosipēdu — sagādāja Valmieras un Vilandes pašvaldības, Cēsu Kultūras un tūrisma centrs un aktīvās atpūtas preču veikals «Gandrs». Tāpat akcijas balvu fondu veidoja dāvanas, gardumu grozi, dāvanu kartes un ielūgumi, ko nodrošināja ražotnes un tūrisma uzņēmumi.

Valmieras Tūrisma informācijas centrs šādu akciju organizē jau ceturto gadu, un šogad tās piedāvājumu papildināja arī Vilandes tūrisma objekti.

AR BALVU. Tūrisma klases velosipēds kalpos rūjienietim Aivaram Jansonam. Pašvaldības foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru