Lielo cisternu valstībā

1.Novembris, 2016
Laikrakstā

Tāda — virsrakstam atbilstoša — vieta Valmierā tikai viena, pareizāk sakot, uzreiz divas atšķirīgas ražotnes vienā ēkā: SIA Valmiera - Andren, kurā līmē stiklaplasta tilpumus, un SIA Valtanks, kurā top metāla rezervuāri degvielas uzpildes stacijām. Par notiekošo abos uzņēmumos Liesmai stāsta SIA Valtanks valdes loceklis RONALDS RUSMANIS, viņš arī prokūrists jeb cilvēks ar galvenā paraksta tiesībām ārējo finanšu lietās SIA Valmiera - Andren.

VALTANKĀ VISS KĀRTĪBĀ! Uzņēmuma valdes loceklis Ronalds Rusmanis pie kārtējās gatavās metāla cisternas, kura ceļos uz kādu no topošajām degvielas uzpildes stacijām Latvijā vai Skandināvijā. G. Vīksnas foto

Joprojām abi uzņēmumi zem viena jumta. Kā sokas katram no tiem? Sākšu ar Valtanku: manuprāt, šogad atkal iziesim uz pagājušā gada cipariem, kad apgrozījums bija gandrīz 2 miljoni eiro. Arī peļņa solās būt normāla. Pagalmā var redzēt krietnu pusduci promvešanai gatavu metāla cisternu, daža no tām pat visai ievērojamos gabarītos. Kas ir galvenie Valtanka produkcijas pasūtītāji?Apmēram 70 līdz 80 procenti šo cisternu nonāks Skandināvijas tirgū, tikai un vienīgi degvielas uzpildes stacijām. Patlaban ļoti aktivizējušies arī igauņi, nupat parakstīju līgumus par trīs mucu izgatavošanu Igaunijai, šī produkcija nonāks Tallinā. Vairākas reizes esmu bijis Tallinā, kaut kā tie igauņi mūs ievērojuši, esam viņiem mīļi kļuvuši... Cik ļoti Valtanku mīl pasūtītāji mūsu pašu valstī?Te nedaudz pamainījusies situācija. Statoil pats vairs degvielas uzpildes stacijas nebūvē, šos objektus viņi atdod franšīzē pašmāju uzņēmējiem. Pēdējais Statoil objekts, kuram izgatavojām degvielas rezervuārus — cisternas, bija degvielas uzpildes stacija Raganā. Tagad mums ir parakstīts līgums par cisternu izgatavošanu degvielas uzpildes stacijai uz jaunā Tīnūžu ceļa — tur viena otrai pretī atradīsies Statoil un Neste stacijas. Nestei pasūtījums bija gatavs jau augustā, taču tur būvniekiem radušās kaut kādas problēmas ar dokumentu saskaņošanu, tāpēc mucas viņi sola ņemt tuvākajā laikā. Savukārt Statoil objektam gatavo rezervuāru piegāde paredzēta decembrī. Cik var noprast, abos šajos projektos grūti iet ar saskaņošanu. Nupat esam saņēmuši no Nestes vēl vairāku pasūtījumu piedāvājumus jau nākamajam gadam. Tas nozīmē, ka Valtankam pamazām jau pildās 2017. gada pasūtījumu portfelis...  Jā. Arī pieminētie igauņi grib pirmo gatavo mucu saņemt jau janvārī. Līdz šim lielākās mucas, ko Valtankā izgatavojām, bija 140 kubikmetru tilpuma 3 metru diametrā, bet nupat mūsu zviedru partneris apvaicājās jau par 150 kubikmetru tilpuma rezervuāriem.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru