Kompakts Sienāzītis ekskluzīvā vietā

18.Oktobris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Burtnieku pagasta pirmsskolas izglītības iestāde jeb vienkārši bērnudārzs Sienāzītis patiešām atrodas ekskluzīvā vietā — blakus simtgadīgajam Burtnieku muižas parkam. Ja bērneļiem apnīk spēlēties pašiem savā sētā, kurā arī interesantu objektu netrūkst, var doties interesantā pārgājienā pāri ielai, kur gan neparasti koki un krūmi aug, gan (priekš sīčiem) milzīga brīvdabas estrāde, gan lielās šūpoles un ugunskura vieta. Ja arī tur garlaicīgi, var izmest līkumu pa Burtnieku ciematu, ezermalā papriecējot acis par Burtnieka plašumu.

Burtnieks apmeklēja Sienāzīti dienu pēc tam, kad dārziņā strādājošie bija saņēmuši jaunās algas. Par ikdienas lietām piektdien domās dalījās bērnudārza vadītāja LINDA SĒNE. Viņasprāt, bērnudārzs Burtniekos ir  kompakts, visi te dzīvojot kā viena liela ģimene.

Cik ilgi jau vadāt Sienāzīti?

Kopš 2010. gada augusta, līdz tam, kopš 1994. gada, šeit pat strādāju par pirmsskolas skolotāju. Pati esmu burtnieciete. Starp citu, arī nosaukums Sienāzītis ir no mana laika, līdz tam bija tikai Burtnieku pagasta pirmsskolas izglītības iestāde.

Cik kompakts ir Sienāzītis — gan personāla, gan bērnu ziņā?

Bērnu kopskaitā mums ir 40: piecus un sešus gadus vecie 19, bet grupiņā no pusotra gada līdz četriem gadiem — 21 bērniņš. Bērni ir gan no centra, gan no pagasta. Darbinieki mēs esam pavisam 11. Katrā grupā divas audzinātājas, arī pirmsskolas skolotājs, kas reizē ir mūzikas skolotājs. Ir vēl salikums, kur pirmsskolas skolotājs arī sportu māca. Mums ir arī trīs auklītes jeb skolotāju palīgi — pa vienai katrā grupā, bet mazajiem bērniem vēl viena auklīte klāt uz nepilnu slodzi. Tur tomēr bērniņiem tik dažāds vecums, plus vēl visas ģērbšanas uz ārā iešanu, uz gulēšanu... Tur vajag daudz palīdzīgu roku!

Sienāzītī ar kadriem? Personāls stabils jau vairākus gadus vai tomēr mainās?

Lielākoties stabils, varbūt kāda skolotāja aizgājusi uz citurieni strādāt. Tad mums bija jādomā, kur ņemt vietā...

GATAVI RUDENĪGAI PASTAIGAI. Vecākās grupas bērni kopā ar savām audzinātājām (no kreisās) Birutu Skrastiņu un Lindu Felkeri tūlīt dosies pastaigā uz Burtnieku muižas parku.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru