Airēšanas slaloma ziņas

- 18.Oktobris, 2016
Sports
Laikrakstā

Ikrudens Eiropas junioru sacensības airēšanas slalomā «Olimpisko Cerību Kauss» (Olympic Hopes) šogad norisinājās Čehijā, Roudnice nad Labem pilsētā. Vidzemes sporta asociācijas jaunie atlēti Emīls Putniņš un Krišs Meļņikonis cīņā ar Olimpisko spēļu medaļnieču Čehijas, Vācijas, Slovākijas un citu valstu pārstāvjiem demonstrēja konkurētspējīgu sniegumu un iekļuva sacensību sešniekā.

Krišs Meļņikonis divu dienu četros braucienos, līdz galam izturot sišanos ar sava dzimšanas gada un vienu gadu vecākiem airēšanas slaloma lielvalstu pārstāvjiem, K1 laivu klasē U18 vecuma grupā izplēsa augsto 6. vietu. Šajā kategorijā uzvaras laurus plūca Lukass Štāls no Vācijas, pierādot, ka 2016. gada Pasaules Junioru čempionāta sudrabs viņam nebija nejaušs.

Savukārt Emīlam Putniņam C1 laivu klasē U16 vecuma grupā 5. vieta. Līdz goda pjedestālam viņam pietrūka nedaudz veiksmes un pāris sekunžu jeb tik vien kā tīra sacensību pēdējā brauciena, proti, bez vārtu aizskaršanas, jaunajam trenera Kaspara Pakera audzēknim atkal atgādinot, ka airēšanas slalomā atbildīgs izpildījums dominē pār sasteigtu soli. Nepārsteidzot šajā kategorijā triumfēja mājinieks Voječs Hegers, netieši atgādinot, ka viņa zemes atlēti var atrādīt visa kaluma Olimpiskās medaļas.

***

8. oktobrī Pilsētas kanālā pie Bastejkalna norisinājās Rīgas 46. starptautiskais čempionāts un jaunatnes meistarsacīkstes airēšanas slalomā. Latvijas airēšanas slalomistiem nācās konkurēt ne tikai ar zināmajiem sāncenšiem lietuviešiem un igauņiem, bet arī ar sportistiem no Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas.

Absolūtajā kanoe konkurencē un pašsaprotami, ka savā vecuma grupā, uzvaras laurus plūca Emīls Putniņš, apsteidzot pieaugušos sportistus Aigaru Auznieku no Liepājas un Burtnieku novada pārstāvi Krišu Ozolu.

Neskatoties uz nežēlīgo konkurenci un neierasto gludā ūdens trasi, par Rīgas čempionu kļuva arī Ralfs Baldiņš — C1 laivu klases U12 vecuma grupa, un Krišs Meļņikonis, K1 laivu klases U18 vecuma grupa. Arī Vidzemes sporta asociācijas treneris un atlēts Kaspars Pakers triumfēja pārstāvētajā kategorijā — K1 35+.

Rīgas čempionāta sudrabs C1 laivu klasē U15 vecuma grupā, atzīstot Dmitrija Parfenova (Krievija) pārākumu, Mārcim Bogdanovičam. 3. vietas gandarījums Tomam Karlivānam K1 Elites kategorijā, Ralfam Jurjānim K1 laivu klasē U12 vecuma grupā un Guntaram Strazdītim K1 laivu klasē 35+ vecuma grupā. Tūlīt aiz goda pjedestāla šoreiz Evita Savickaite K1 laivu klasē 35+ vecuma grupā, Guntars Strazdītis C1 laivu klasē 35+ vecuma grupā un Ralfs Baldiņš K1 laivu klasē U12 vecuma grupā. 5. vietas panākums K1 laivu klasē 35+ vecuma grupā Intaram Vaičukam, bet sestais K1 laivu klases U15 vecuma grupā — Lauris Ciguzis.

Vidzemes sporta asociācijas airēšanas slalomistu izcīnītās medaļas un vietas 2016. gada Rīgas čempionātā — sacensībās, kurās dalībnieku resurss mērāms ne tikai ievērojamā skaitā (140), bet arī augstā profesionalitātē, piemēram, Riodežaneiro Olimpisko spēļu 12. vietas ieguvēja Viktorija Usa, vērtējamas īpaši atzinīgi un cienīgi.

KRIŠS MEĻŅIKONIS. Gennady Chesnokov foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru