Skolēni caur spēli izjūt augstskolas gaisu

- 13.Oktobris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Karjeras nedēļas ietvaros šonedēļ daudzviet Valmierā notiek ar jauniešu karjeras iespējām saistīti pasākumi.

Viens no tādiem vakar norisinājās arī Vidzemes Augstskolas Cēsu ielas korpusā. Mazliet netradicionālā veidā paspēlējoties ar atvērto durvju dienu formātu, šurp jauniešus aicināja erudīcijas piedzīvojumu spēle «Mazā Vistērija».

«Jautājums: ko es studēšu? ir grūts un nozīmīgs un bieži vien sagādā galvassāpes,» bilst šīs spēles veidotāji — paši studenti. «Radot «Vistēriju», mēs vēlējāmies palīdzēt vidusskolēnam rast atbildi uz šo jautājumu, jo vairāk — šo atbildi rast aizraujošā veidā, piedāvājot ko unikālu — pārvarēt savas bailes, slinkumu un paviršību ar zināšanu un gudrības palīdzību.»

Kopumā šai spēlei otrdienas pēcpusdienā bija pieteikušās vairāk par desmit komandām. Katrā no tām startēja četri skolēni. Vislielākā vidusskolēnu pārstāvniecība bija no Valmieras Viestura vidusskolas. Izvaicāti daudzi dalībnieki atbildēja, ka savus turpmākos mērķus pēc vidusskolas jau skaidri apzinās un šajā spēlē piedalās vien tāpēc, lai skaidrāk izprastu augstskolas vidi, redzētu, kas un kā notiek tās ikdienā, pat ja izvēlētās augstskolas atrastas Rīgā.

Spēles pamatā ir «izlaušanās» motīvs jeb kā no pazemes nokļūt virszemē. «Vistērija» sastāv no sešiem posmiem — sešiem dažādiem uzdevumiem, kuru risinājums jārod, visai komandai sadarbojoties un mācoties uzticēties otra viedoklim. Atbildes, kas tiek gūtas spēles posmos, ļauj piekļūt «atslēgai» jeb atrisinājumam — «nokļūšanai virszemē».

Pirmā «Vistērijas» spēle notika šajā pavasarī, laikā, kad vidusskolēni atradās soļa attālumā no lielās izvēles — karjeras nākamā soļa. Toreiz pie uzvaras tika jauniešu komanda «Četru cilvēku likums» no Smiltenes, kas spēli veica 13 minūtēs un 11 sekundēs.

UZDEVUMU PRIEKŠĀ. Valmieras Viestura vidusskolas pēdējo klašu audzēkņi tikko uzsākuši aizraujošo spēli Vidzemes Augstskolas pagrabstāvā.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru