Rāmavā redzēts, dzirdēts

11.Oktobris, 2016
Laikrakstā

Šoruden Valdlaučos izstāžu kompleksā Rāmava nopietna pusapaļa jubilejas reize — viņnedēļ tur notika 25. lauksaimniecības, lauku un vides izstāde, kurā ceturtdien pabija arī Liesma. Uzreiz jāteic, ka ekspozīcija šoreiz noteikti nebija tā iespaidīgākā: varbūt tur pie vainas drēgnais rudens, varbūt kādi citi objektīvi apstākļi... Protams, ko redzēt jau bija, arī statistika liecina, ka ik rudeni Rāmavu apmeklē vidēji 9500 interesentu.

Par aizvadītajiem 25 gadiem atceras izstādes rīkotājfirmas SIA A.M.L. valdes priekšsēdis MARĢERS LŪSIS:

«Izstāžu rīkošanas pieredzi guvām Frankfurtē un citās pilsētās un pakāpeniski augām. Pirms septiņiem gadiem paplašinājām izstādes tematiku ar lauku, vides un citām tēmām. Sapratām, ka svarīgi ir arī mājražotāji un amatnieki. Vēlamies izstādē vairāk iesaistīt vidējās speciālās izglītības skolas.»

Pēdējo vēlmi jau varēja redzēt realizētu — viens no atraktīvākajiem ekspozīcijas āra objektiem bija Ērgļu jauno namdaru paraugdemonstrējums, būvējot ekoloģisku ēku no presētu salmu ķīpām un koka.

Izstādes pirmā diena ir tā, kad te sastopams arī zemkopības ministrs JĀNIS DŪKLAVS, kurš ar Liesmu senos draugos.

Nu jau aizejošais gads Latvijas lauksaimniekiem nav bijis vienkāršs. Ar kādām domām esat ieradies aplūkot izstādi Rāmavā?

Domas ir ļoti labas! Lielas problēmas bija vienā no mūsu vadošajām — piena nozarē, taču redzam, ka piena iepirkuma cena ir būtiski palielinājusies. Protams, tā vēl nav tāda, kādu mums gribētos, taču tirgū nāk jauni produkti, cilvēki domā, kā tos ražot un kā iepriecināt pircēju. Arī eksporta jautājumi virzās uz priekšu, taču ne tik ātri, kā gribētos. Ļoti labi rezultāti eksportā atsevišķiem kombinātiem ir tepat Lietuvā, piemēram, no Tukuma bioloģiskais produkts 80% apmērā aiziet uz Lietuvu. Ja varētu šīs rūpnīcas jaudas palielināt, viņi piena pārstrādi varētu pat dubultot!

OGAS ŠORUDEN PADEVUŠĀS! Plašā dārzeņu ekspozīcijā ikviens varēja pārliecināties par daudzveidīgo tomātu, kabaču un ķirbju ražu.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru