Airētāji Kaspars Pakers un Emīls Putniņš uzvar Somijas čempionātā

20.Septembris, 2016
Sports
Laikrakstā

Taivalkoski pilsētā Somijas ziemeļos no 10. līdz 11. septembrim norisinājās trīs dažādi airēšanas slaloma pasākumi, kuros ar augstu rezultativitāti piedalījās Vidzemes sporta asociācijas sportists un treneris Kaspars Pakers un viņa audzēkņi Krišs Meļņikonis un Emīls Putniņš.

Sacensību pirmajā dienā vietējie un sportisti no Igaunijas, Krievijas un Latvijas sacentās Somijas čempionātā airēšanas slalomā. K1 laivu klasē vīriešiem pēc pirmā brauciena kļuva skaidrs, ka kandidāti uz 1. vietu ir trīs labākie Somijas sportisti Teijo Tarks, Petris Voutilainens un Sulvains Ekhards, kā arī pagājušā gada līderis Vidzemes sporta asociācijas sportists un treneris Kaspars Pakers un viņa audzēknis Krišs Meļņikonis. Ar izšķirošo otro braucienu uzvaru izrāva Kaspars Pakers, bet ar to vien Vidzemes sporta asociācijas panākumi nebeidzās. Nepieredzēti spēcīgās krācēs izcīnot 2. vietu, par Latvijas dubultuzvaru parūpējās labākais šo sacensību jaunietis Krišs Meļņikonis. Godalgoto trijnieku noslēdza mājinieks Petris Voutilainens. Arī kanoe kategorijā triumfs Vidzemes sporta asociācijai. Gaidīti, bet negaidīti, ka tik pārliecinoši ar ātru, precīzu un pat skaistu sniegumu iepriecināja Emīls Putniņš.

Vēlā vakarā sacensību trasē tika dots starts Taivalkoski Nakts slalomam. Dalība šajā adrenalīna un baudījuma kokteilī ir iespējama tikai sportistam, kura treneris un viņš pats atzīst atbilstību startam stipri paaugstināta riska apstākļos. Latvijas delegācija Somijas čempionātā Kaspars Pakers, Krišs Meļņikonis un Emīls Putniņš ir pietiekami fiziski un psiholoģiski sagatavoti un tāpēc baudīja plēšanu ar laivu un svaidīšanu un lēkāšanu pa mežonīgajām krācēm lāpu uguns un dūmu, prožektoru gaismu, smagās skandināvu mūzikas un salūta skaņu un ziedu pavadījumā.

Savukārt otrajā sacensību dienā Somijas rezultatīvajam sniegumam un fantastiskajai pieredzei tradicionālajā Taivalkoski Ekstrēmajā slalomā, kura trases vārti tiek izvietoti jau tā monstrīgo krāču trakākajās vietās, Emīls Putniņš pievienoja uzvaru, Krišs Meļņikonis 2. vietu un Kaspars Pakers bronzu.

Rudens sacensības Vidzemes sporta asociācijas visa kaluma airēšanas slalomistiem tikai sākušās. Turpinājumā cīņas Valmierā, Ādažos, Rīgā, Kauņā, Viļņā un Olimpisko cerību kausā Čehijā.

SOMIJAS GODALGOTIE Krišs Meļņikonis, Kaspars Pakers, Emīls Putniņš. Vahura Lēmetsa foto

Komentāri
Pievienot komentāru