Kokmuižas svētki nosvinēti brangi

13.Septembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Sestdien Kocēnos ar vērienu nosvinēti jau otrie Kokmuižas svētki.

Svētku noskaņas tika radītas, jau dienu iepriekš — ar  mākslinieka Kristapa Epnera izstādes «Logi» atklāšanu Kocēnu pagasta 1. bibliotēkas Velvju zālē un mūziķa Renāra Veličko ar draugiem, kā arī Kocēnu kultūras nama pūtēju kvinteta sniegtajiem koncertiem trīs Kocēnu ciema pagalmos.

Pasākuma programma arī šogad tika veidota, caurvijot senlaicīgo ar mūsdienām, rosinot izzināt un atklāt senās Kokmuižas teritoriju. Svētkos tika atdzīvināti vēstures stāsti par laiku pirms 100 gadiem, kad strēlnieki cīnījās ne vien par kartē iezīmētām robežām, bet paplašināja robežas mūzikā, mākslā, literatūrā, piedāvājot savas tēmas un stāstus.

Atklāšanas arīkojumā uz skatuves kāpa vīru kopu «Vilki». Programmu bagātināja arī pūtēju orķestris «Signāls», Kocēnu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs «Savieši» un Valmieras kultūras centra TDA «Gauja». Uzstājās arī tautas mūzikas grupa «Teikas muzikanti» un pūtēju orķestris «Cēsis».

Pievakarē pie Kokmuižas pils muzikālu baudījumu sniedza  Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu kvintets ar koncertprogrammu «Piazzolla. Galliano. Tango.», bet svētku muzikālo programmu vakarā noslēdza Latvijas Nacionālo bruņoto spēku bigbends ar džeza mūzikas koncertu «Tautasdziesmas».

Visu dienu darbojās arī mājražotāju un amatnieku tirdziņš. Tajā īpašu piekrišanu izpelnījās novadnieku z/s «Zilūži» gatavotais «Grasbergs» saldējums. Ikviens varēja mieloties arī no karavīru virtuves, nobaudīt Kokmuižas alu un stiprināties ar uzņēmuma «Milda KM» krājumiem.

Pirmo reizi svētku programmā piedalījās arī Kocēnu skauti un gaidas, kuru piedāvātā tēvu un dēlu spēkošanās guva lielu atsaucību. Kokmuižas alus darītavas pagrabā apmeklētājus priecēja laikmetīgās mūzikas un mākslas programma.

Arī vēsturiskajā Kokmuižas pilī un skaisti iekoptajā parterā notiks dažādi iedvesmojoši pasākumi, kā, piemēram, novadpētnieces Inetas Amoliņas grāmatas «Likteņi, mājas, cilvēki. Kocēnu novada personības» atvēršana, ekskursijas gida pavadībā un dažādas citas aktivitātes ģimenēm ar bērniem.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru