Eiropas Kultūras mantojuma dienas Oleru muižā

- 6.Septembris, 2016
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija 2016. gada Eiropas kultūras mantojuma dienas Latvijā velta kultūrvēsturiskajai ainavai, lai akcentētu tās īpašo lomu cilvēka dzīves kvalitātes veidošanā un ceļā uz Latvijas simtgadi aicinātu pievērst uzmanību kultūrvēsturiskajai ainavai kā Latvijas ilgtermiņa attīstībai nozīmīgai tēmai. Kultūrvēsturiskā ainava ir veidojusies, mijiedarbojoties dažādiem cilvēku darbības un dabas faktoriem. Tā ilustrē cilvēces attīstību laikā un telpā, ir ieguvusi sociāli atzītu vērtību un ar ainavā esošajām fiziskajām liecībām atspoguļo noteiktas tradīcijas, vēsturiskus notikumus vai to attēlojumu literatūras un mākslas darbā.

Sestdien, 10. septembrī, no pl. 10 interesentiem ir iespēja iepazīties ar Oleru muižas kompleksu un dārzu. Pl. 11 ainavu darbnīcas ALPS ainavu arhitektes Ilzes Rukšānes stāstījums Dziedējošais – terapijas dārzs – 9 principi –  kā sajust dārza telpu, kas nepieciešams harmonijai un līdzsvaram mūsdienu dārzā.

Ilze Rukšāne: «Esmu ainavu arhitekte pēc izglītības, sirdī un pēc būtības. Ticu, ka dārzs var mūs veidot par labākiem un mīlošākiem, laikam tāpēc arī vairāk sanāk strādāt pilsētā, jo tur tās steigā mēs reizēm aizmirstam par būtiskāko, jo tur mīlestības trūkst visvairāk. Par dziedinošu vidi!»

Pl 12.10 sāksies viegla smaguma pakāpes talka – sakopsim pie muižas esošo ozolu aleju (zemes līdzināšana, augu sēšana, stādīšana ). Dalībniekiem nepieciešami darba cimdi un grābeklis vai lāpsta.

Talkas noslēgumā pl. 14  spēcinošas zupas vārīšana un pusdienas muižas parkā.

Pasākumu organizē biedrība Oleru muiža, atbalsta Rūjienas novada pašvaldība.

Lūdzam pieteikties gan uz lekciju, gan talku līdz 8. septembrim. Telefons 29251565 Kārlis, e-pasts olerumuiza@inbox.lv

Lekcijas apmeklēšana neuzliek pienākumu piedalīties talkā un otrādi.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru