No Brīvības cīņām līdz lībiešu saknēm

31.Augusts, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Vakar Valmierā atkal bija jauns sākums: Valmieras novada fondā (VNF) tika noslēgti četrpadsmit līgumi ar konkursā «Vidzemes nevalstisko organizāciju iniciatīvas Latvijas simtgadei» atbalstīto projektu īstenotājiem. Konkursu finansē Kultūras ministrija, organizē Valmieras novada fonds. Konkursā ir trīs virzieni — pilsoniskās sabiedrības stiprināšana, starpkultūru dialogs un mazākumtautību iniciatīvas Vidzemē. Par dažiem projektiem, kuri norisināsies Valmieras apkārtnē, stāsta INESE BOŠA no Valmieras novada fonda.

Projektu «Burt nieks Latvijai» pārstāv burtnieciete Marika Daļecka, kas darbojas novada tūrisma informācijas centrā un biedrībā «Burtnieku kultūrvide». Ir plāns katrā Burtnieku novada pagastā izveidot soliņu ar interesantu uzrakstu. Šis soliņš būs gan labiekārtota atpūtas vieta visām mērķauditorijām, gan moderns dizaina un mākslas elements lauku ainavā. Šī projekta ideja radās Matīšos. Valmieras novada fonda organizētajā apkaimes darbnīcā Burtniekos tika prezentēta doma par stilizēta soliņa izveidi Matīšu centrā ar oriģinālu uzrakstu «Ko nu tālāk kratīšos, palikšu es Matīšos». Apkaimes darbnīcā ideja tika papildināta un paplašināta novada mērogā. Papildus tiks uzstādīts soliņš «Zaļā lasītava» — kā vieta, kur izmantot bezvadu internetu un apskatīt tūrisma bukletus.

VALMIERAS NOVADA FONDĀ. Alūksnieši stāsta par savām iecerēm atbalstītajā projektā par Latvijas Brīvības cīņu piemiņu Alūksnes pusē — digitālo ekspozīciju. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru