Uz kino!

- 13.Jūlijs, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Arī šovasar jauniešu biedrība «VirziensA» Burtnieku novada Rencēnos rīko brīvdabas kino vakarus.

Ikviens interesents aicināts svaigā gaisā trijos sestdienu vakaros noskatīties trīs lieliskas latviešu filmas.

Pirmajā kino vakarā, kas notiks 23. jūlijā plkst. 22 Rencēnu pamatskolas pagalmā (sliktu laika apstākļu gadījumā sporta zālē), tiks demonstrēta filma «Ūdensbumba resnajam runcim».

Tā ir Latvijas un Igaunijas 2004. gada komēdijfilma, kuras režisors ir Varis Brasla, — par divām māsām, kuras tiek atstātas pie mātesmāsas, kamēr abi vecāki ir aizbraukuši. Filmas darbība notiek Kuldīgā, Rīgā un Londonā. «Ūdensbumba resnajam runcim» tika izrādīta 19 starptautiskos kinofestivālos un skatēs dažādās valstīs, 2005. gadā saņēma «Lielo Kristapu» kā gada labākā filma. Tāpat filma saņēmusi 2004. gada Čikāgas starptautiskā bērnu filmu festivāla diplomu, 2006. gadā — galveno balvu Taizemes kinofestivālā.

Otrajā kino vakarā, kas notiks 6. augustā plkst. 21 pļavā pie Rencēnu pagasta pārvaldes (sliktu laika apstākļu gadījumā kultūras namā), tiks rādīta filma «Sapņu komanda 1935». 13. augustā tajā pašā vietā un laikā notiks pēdējais šīs vasaras kino vakars ar filmu «Džimlai rūdi rallallā».

Skatītāji uz kino vakaru aicināti doties ar kādu līdzpaņemtu sēžamo savai ērtībai, var noderēt arī pleds. Nepilngadīgajiem bērniem un jauniešiem ieeja tikai kopā ar pieaugušo. Pasākumu finansiāli atbalsta Burtnieku novada pašvaldība. Kino vakarā būs iespēja arī ziedot mūsu biedrības darbības nodrošināšanai. Vairāk info: www.virziensa.mozello.lv

EJAM SKATĪTIES! Brīvdabas kinovakari Rencēnos atzīti par labiem esam. Jāņa Lārmaņa foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru