Aicinām ciemos!

- 7.Jūlijs, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Sēļu muiža pošas dārza svētkiem — tie notiks 16. jūlijā, nākamsestdien. Aicinām paciemoties, baudīt lauku romantiku un izbaudīt svētku norises.

Svētkos piedalīsies Sēļu muižas muzikanti un dāmu deju kopa «Reveranss», paredzētas radošās darbnīcas un mākslinieku sēta, amatnieku un mājražotāju tirdziņš, izstādes, kā arī  izklaide lieliem un maziem, tostarp muižas dārza spēles, un koncerti. Dzirdēsim gan «4SOUND», gan vakarā — augstvērtīgu salonmūziku: ar vīru kori «Frachori», operas solistu Guntaru Ruņģi un grupu «Gipsy Mania». Neizpaliks, protams, arī romantiskas pastaigas muižas parkā un vīziju kuģis dīķī.

Mūsu projektu «Salonmūzika Sēļu muižas dārza svētkos» atbalstījusi Vidzemes plānošanas reģiona Vidzemes kultūras programma un Valsts Kultūrkapitāla fonds. Rakstījām, ka salonmūzika Sēļu muižas dārza svētkos, ko sniegs profesionāli mākslinieki, būs garants līdzsvarotas kultūrvides, augstvērtīga un kvalitatīva kultūras procesa attīstībai un pieejamībai laukos, kultūrvēstures mantojuma vērtību apzināšanai. Sekmīga projekta rezultātā nostiprināsies pārliecība, ka salonmūzika Sēļu muižas dārza svētkos būs izcils papildinājums sen aizmirstu, agrāk tik cēlo muižu atjaunotnei. Nostiprināsies pārliecība, ka salonmūzika ir radīta, lai sinerģijā savienotu profesionālās mākslas, Sēļu muižas senatnīgo auru, dabas krāšņumu un romantisko noskaņu, sniedzot cilvēkiem iespēju novērtēt tās pievilcību, uzzināt vairāk par vietējās dabas, latviskās ainavas un kultūrvēstures bagātību, kas kalpos kā lielisks priekšnosacījums kultūrtūrisma attīstībai. Profesionālās mākslas piesaiste piešķirs sarīkojumam īpašu krāsainību un vērienīgumu, nodrošinot augstas raudzes kultūras produkta baudījumu Ziemeļvidzemē.

Vakar saņēmām apstiprinājumu, ka piedalīsies arī mākslinieks Pēteris Postažs, kura darbi greznos mūsu dārza svētku norisi. Aiciniet radus, draugus, paziņas izbaudīt svētku noskaņu un senatnīgās muižas auru!


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru