Pateicas Valmieras olimpiešiem

- 7.Jūlijs, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Valmieras pašvaldībā otrdien sveica pilsētas komandas sportistus un trenerus par uzrādītajiem augstvērtīgajiem rezultātiem Latvijas IV olimpiādē.

«Pateicos, ka devāt iespēju just jums līdzi un piedzīvot Valmierā neaizmirstamus sporta svētkus! Lepojamies ar visiem, kuri startēja Valmieras komandā, un priecājamies par jūsu sasniegumiem! Valmierā sports vienmēr ir bijis lielā cieņā. Tieši šeit trenējies, cīnījies un līdzjutējus iedvesmojis pirmās olimpiskās medaļas Latvijas sporta vēsturē ieguvējs Jānis Daliņš, un šeit sagaidīsim arī mūsu nākamās olimpiskās medaļas, ļaujot Latvijas un Valmieras vārdam izskanēt visā pasaulē,» olimpiešus sveica domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Valmieras sportistu komanda Latvijas IV olimpiādē, kas norisinājās no 1. līdz 3. jūlijam Valmierā un sadarbības pašvaldībās, izcīnīja 21 medaļu, kas, vērtējot pēc iegūtajām zelta medaļām, ļāva kopvērtējumā sasniegt augsto sesto vietu. Peldētājam Uvim Kalniņam — četras zelta medaļas, peldētājai Sindijai Siliņai — divas zelta un divas sudraba medaļas, zeltu izcīnīja arī BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs, vieglatlēte Linda Ozola un airēšanas slalomists Toms Karlivāns. Sudraba medaļas ieguva BMX riteņbraucēja Sandra Aleksejeva, vieglatlēte Jolanta Kaupe, kā arī airēšanas slalomiste Kristīne Strazdīte. Savukārt bronzu ieguva vieglatlēts Sandis Sabājevs, vieglatlēts Arnis Žviriņš, airēšanas slalomiste Antra Limbēna-Strazdīte, šaušanas sportā — Evika Apine, MTB riteņbraukšanā — Madara Fūrmane, badmintonā — Anita Švalbe un Sanda Viskanta, bronzu izcīnīja arī Valmieras futbola komanda. Sportistus Latvijā atbalstīja treneri Vladimirs Širjājevs, Inta Andrejānova, Ivo Lakučs, Kaspars Pakers, Raitis Ravinskis, Andis Bērziņš, Gatis Ērglis, Uldis Pūcītis un Pēteris Karlivāns.

Valmieras komandas vadītāja un Bērnu sporta skolas direktore Līga Dzene: «Katrs sportists, kurš izgāja sacensību arēnā, centās sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu. Notika saspringta cīņa par katru sekundi, sekundes simtdaļu, centimetru vai katru bumbu, lai pieveiktu pretinieku cīņā par olimpiādes medaļām. Pateicos Valmieras skatītājiem un līdzjutējiem par atbalstu, jūs esat paši labākie! Atbalstījāt gan mūsu sportistus, gan uzmundrinājāt un priecājāties arī par citu komandu sportistu veiksmēm un uzvarām.»

Latvijas IV olimpiādē Valmieras pilsētas komandā bija līdz šim kuplākais olimpiādes dalībnieku skaits. Bez individuālo sporta veidu pārstāvjiem par medaļām cīnījās arī četras sporta spēļu komandas.

Medaļnieki un viņu treneri dāvanā saņēma līdzjutēju — Stāvo krastu Sajūtu parka — dāvanu karti, kas ļaus izbaudīt, kā ir būt uz takas vairākus metrus virs zemes, kā arī Latvijas IV olimpiādes piemiņas veltes.

VALMIERIEŠI. Latvijas IV olimpiādes medaļnieki kopā ar sveicējiem.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru