Latvijas sporta galvaspilsēta eksāmenu iztur godam

- 5.Jūlijs, 2016
Sports
Laikrakstā

Godam Latvijas IV Olimpiādes vareno nastu iznesusi Valmiera.

Tik daudz sporta pilsēta sen nebija elpojusi. Triju dienu maratonā atelpai nebija vietas — sacensības pēc sacensībām, citas par citām saistošākas. Pāri visam novadu un pilsētu rīvēšanās, katra dalībniece vēlējās, lai tās vārds izskan pēc iespējas skaļāk. Daudzām tas bija prestiža jautājums, tāpēc komandā tika pieaicināti labākie no labākajiem. Bija gan skaļi uzvārdi, gan izcilas uzvaras.

Lielā kulminācija kā jau katrā lielākā vai mazākā olimpiādē ir tās atklāšanas ceremonija. Valmiera noteikti var lepoties ar izdevušos piektdienas vakaru — raits bija gan dalībnieku parādes solis, gan izklaides bloks, kā arī citas šim notikumam piederošās formas. Olimpisko lāpu stadionā uz sava darba zirga ieveda un, dūmiem kūpot, iededza Māris Štrombergs. Olimpisko karogu mastā uzvilka viņa cīņu biedrs Edžus Treimanis. Sportistus un skatītāju tūkstošus uzrunāja Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Ministru prezidents Māris Kučinskis, Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis un Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.

SAIMNIEKU UZNĀCIENS. Basketbolista Rolanda Šmita vadībā Latvijas IV Olimpiādes atklāšanā J. Daliņa stadionā noslēdzošā iesoļo Valmieras pilsētas komanda.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru